Blogolj!

Tarr Béla is szavazhat, hogy ki kapjon Oscart

A The Hollywood Reporter beszámolja alapján idén rekordszámú, összesen 928 darab meghívót küldött ki az amerikai filmakadémia, köztük Tarr Bélának és Herbai Máténak. 

Mint kiderült, Tarr Bélát rendezőként is, íróként is meghívták az akadémia soraiba. Herbai Máté, Enyedi Ildikó Testről és lélekről című Arany Medve-díjas és Oscar-díjra jelölt filmjének operatőrét, a Camerimage nemzetközi filmoperatőr-fesztivál fődíjasát pedig az operatőri szekcióba kapott meghívást. 

Oscar-jelölt a Testről és lélekről!

Zsinórban ez a harmadik év, hogy lesz kinek szurkolnunk az Oscar-gálán, ugyanis Nemes Jeles László Saul fia és Deák Kristóf Mindenkije után, most Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjéért izgulhatunk majd a márciusi díjátadón. Enyedi Ildikó műve a legjobb idegen nyelvű alkotások mezőnyében fog versenyezni.

Az utóbbi idők vádaskodásai miatt  idén az Oscar-díjakról is döntő testület igen széles körből választotta ki a legújabb tagjait, akik közül a legfiatalabb 14, a legidősebb 86 éves. Tizenheten Oscar-díjasok, 92-en Oscar-díjra jelöltek voltak

Emellett az is érdekesség, hogy az új tagok 49 százaléka nő. Az egész testületben így a nők aránya 31 százalékra emelkedett a 2015. évi 25 százalékról. 

A vérfrissítésért azért is behúzhatnak egy hatalmas pacsit, mert a meghívottak között 38 százalék a nem fehérek aránya, ezzel 2015 óta megduplázódott számuk a testületben és arányuk így elérte a 16 százalékot.

Persze a listán szereplők még nem tekinthetők automatikusan az akadémia tagjainak, ugyanis hivatalosan is el kell, hogy fogadják az meghívást.

(Borító: szinhaz.hu)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/54750/pics/lead_800x600.jpg
Oscar-díj,Rövidzárlat,Tarr Béla,Testről és lélekről
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?