Blogolj!

Magyar rövidfilm nyerte meg a nemzetközi diákfilmfesztivált

Hiába, az utóbbi években egyszerűen megállíthatatlanok a magyar filmek, amire újabb ékes példa, hogy Szentpéteri Áron Láthatatlanul című rövidfilmje nyerte meg Tel-Avivban a nemzetközi diákfilmfesztivál versenyét.

Mindezt úgy, hogy a rangos diákfilmfesztiválon huszonnyolc ország negyvenhét alkotása versengett a győzelemért, amit végül a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem diákja, Szentpéteri Áron tudhatott a magáénak. 

Szentpéteri Áron már film a premierjét sem aprózta el, ugyanis arra a cannes-i filmfesztivál vizsgafilmes szekciójában került sor. Az alkotás olyan egy találkozás története, amely az emberi kapcsolatok bizonytalan és láthatatlan határairól szól.

LÁTHATATLANUL (Invisibly) - Official trailer from Aron Szentpeteri on Vimeo.

Azonban nemcsak Szentpéteri volt az egyetlen magyar vonatkozás a mustrán, ugyanis a fesztivál díszvendége volt Mundruczó Kornél, akinek három filmjét is levetítették, és két mesterkurzust is tartott, egyiket a Fehér Isten című film társforgatókönyv-írójával és szintén díszvendégével, Wéber Katával közösen. 

Valamint a diákok nemzetközi versenyében a győztes film mellett Freund Ádám Földiek című műve is is szerepelt, ami ha a fődíjat nem is nyerte el, de komoly elismerést aratott.  

A diákfilmesek seregszemléjének zsűrielnöke, Mayan Cohen elmondta, hogy az ottani egyetemen jól ismerik a magyar alkotókat és munkásságukat, ezért is érezték fontosnak meghívásukat a fesztiválra.

(Borító: szeretlekmagyarorszag.hu)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/54307/pics/lead_800x600.png
díj,Fesztivál,rövidfilm,Vegyes vágott
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?