Blogolj!

Négy magyar filmmel startol a Sanghaji Nemzetközi Filmfesztivál

Szombaton kezdődik az a kíni filmfesztivál, aminek egyik zsűritagja Enyedi Ildikó lesz.

A 21. alkalommal megszervezett nagyszabású, A-kategóriás seregszemlén 10 nap alatt mintegy 500 filmet vetítenek a kínai metropolisz 45 mozijában. A fesztivál programját a világ minden tájáról érkezett 3500 nevezésből válogatták a szervezők.

A sanghaji fesztiválon láthatja először a külföldi közönség Sándor Pál bohém komédiásokról szóló Vándorszínészek című filmjét Nagy-Kálózy Eszter, Gáspár Sándor, Hegedűs D. Géza főszereplésével, illetve Gárdos Éva rendező személyesen mutatja be a sanghaji közönségnek a Budapest noir című krimijét Kolovratnik Krisztián és Tenki Réka főszereplésével.

Nem csak fekete és fehér - Az állampolgár

Nem is lehetne aktuálisabb Vranik Roland legújabb filmje. A bevándorlás, elvándorlás, kitoloncolás, a bürokrácia útvesztői és az el- illetve befogadás problémája mindennapos témák manapság, ezért félő volt, hogy Az állampolgár csapból is folyó „migránskérdése" csak tovább fog minket nyomasztani a moziteremben. Nem így lett.

A fesztiválon szerepelni fog Vranik Roland Az állampolgár című, számos rangos fesztiváldíjjal méltatott filmje is és szintén egy kedvenc, Mundruczó Kornél legutóbbi filmje, a tavalyi cannes-i fesztivál versenyprogramjában bemutatott Jupiter holdja is vetítésre kerül majd.

Repül a migráns, ki tudja, hol áll meg - Jupiter holdja

A migráció témája aktuálisabb, mint valaha. Ezzel kapcsolatban pedig nem csoda, hogy egyre több film születik itthon és külföldön egyaránt. Az idei cannes-i filmfesztiválon például Haneke Happy End című filmje dolgozta fel a témát, itthon év elején Az állampolgár , most pedig a Jupiter holdja az, ami sajátosan nyúl a kérdéshez.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/54202/pics/lead_800x600.jpeg
Az állampolgár,Fesztivál,Jupiter holdja,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?