Blogolj!

Amit tuti nem tudtál a 25 éves Jurassic Parkról

Negyedévszázada tudjuk, hogy mit jelent, ha egy pohár víz baljósan megremeg, tudjuk, milyen, amikor egy T-Rex elüvölti magát, és hogy a velociraptorok milyen ügyesek a konyhában. De biztos, hogy mindent tudsz a 25 éves Jurassic Parkról?

A sztorit és a szereplőket már nem kell bemutatni, hiszen nagy valószínűséggel mindenki kívülről fújja, hogy Isla Nublar dzsungeleiben milyen állatok rejtőznek, és mekkora gebasz lett egy „kis áramszünetből”, de vannak dolgok, amik még jobban szélesíthetik az ismereteket a filmmel kapcsolatban.

A rettegett T-Rex üvöltés elég durvára sikerült, nem? Viszont annak összetétele elég meglepő, ugyanis pingvin, kutya, tigris, aligátor és elefánt hangokból van összetákolva.

Az a bizonyos pohár víz igazából egy gitárhúr segítségével remegett olyan szépen.

Amikor a srácokat bőszen támadta a T-Rex, a színészek igaziból sikítottak, mert nem tudták, hogy be fog törni a tetőablak.

Furcsa belegondolni, hogy a Jurassic Parkot értelemszerűen a dínókkal azonosítjuk, pedig a 127 perces filmben csupán 15 percet szerepeltek benne (és ebből csak 6 perc volt, ami CGI, a többit robot dinoszauruszokkal oldották meg).

Steven Spielberg már akkor megvette a megfilmesítési jogokat, amikor a film alapjául szolgáló könyv még el sem készült.

Alan Grant szerepét eredetileg Harrison Fordnak ajánlották fel, de ő visszautasította. Jeff Goldblum helyett pedig Jim Carrey is szóba jött.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/53975/pics/lead_800x600.jpg
Jurassic Park,lista,Vegyes vágott,videó
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?