Bob Marley vásznon támad fel újra

Életrajzi film készül a legendás reggae zenészről, ami olyannyira családi biznisz lesz, hogy fia, Ziggy Marley dolgozik a projekten.

A film még csak az előkészületeknél tart, a rendező, producer és forgatókönyvíró nincs meg, csak annyi biztos, hogy a Paramount Stúdió égisze alatt születik meg a mozi.

A jamaicai Bob Marley 1963-ban kezdett fellépni a The Wailers együttessel, 1974-től már szólóban zenélt. Nagyon fiatalon, 36 éves korában, 1981-ben hunyt el rákban. Múlhatatlan szerepe volt a reggaezene népszerűsítésében, lemezeiből világszerte 75 millió példányt adtak el. Legismertebb számai között szerepel a Stir It Up, a Get Up, Stand Up, a Buffalo Soldier és a Redemption Song.

Ziggy Marley már 11 évesen zenélt a Ziggy Marley and the Melody Makers együttesben testvéreivel, Sharon Marley-vel, Cedella Marley-vel és Stephen Marley-vel. Tavaly Grammy-díjat kapott reggaealbumáért és további hét Grammy-díja is van már.

Ziggy Marley

Ziggy Marley-nak eddig 15 lemeze jelent meg, májusban látott napvilágot legutóbbi, Rebellion Rises című albuma. Saját lemezcége és kiadóvállalata van, Marijuanaman címmel pedig képregénykötete és animációs websorozata is készült.

Bob Marley életéről 2012-ben Kevin Macdonald forgatott dokumentumfilmet.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/53757/pics/lead_800x600.jpg
életrajz,Rövidzárlat,zene
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?