Blogolj!

Ártatlanak vallotta magát Harvey Weinstein

A több rendbeli nemi erőszakkal és szexuális bűncselekményekkel vádolt Harvey Weinstein kedden tagadta bűnösségét az illetékes manhattani legfelső bíróság előtt. Sőt, ügyvédje egyenesen kijelentette, hogy azon van, hogy ejtsék az ügyet még mielőtt tárgyalásra kerülne a sor. 

A nem is olyan régen még Hollywood urának tartott filmmogul május 25-én adta fel magát a New Yorki rendőrségen, ahonnan még aznap egymillió dolláros óvadék ellenében szabadon távozhatott, persze azért kapott egy elektronikus nyomkövetőt és nem hagyhatja el New York és Connecticut államot.

A 66 éves Weinstein először jelent meg a testület előtt az után, hogy a vádesküdtszék múlt héten hivatalosan is vádat emelt ellene két nő sérelmére elkövetett szexuális zaklatás, erőszakos nemi közösülés, szexuális bántalmazás és más bűncselekmények miatt.

Kedden ügyvédje, Benjamin Brafman elmondta, hogy ügyfele ártatlannak vallotta magát:

Weinstein úr tagadja a bűncselekmények elkövetését. Soha senkivel nem bocsátkozott olyan szexuális aktusba, amely nem közös megegyezéssel történt

- mondta Brafman újságíróknak.

A nemi erőszak egy elítélendő bűncselekmény. De ugyanúgy elítélendő az, hogy ha valakit hamisan vádolnak nemi erőszakkal. Véleménye szerint őt hamisan vádolják erőszakos nemi közösüléssel

- hangoztatta az ügyvéd.

Brafman szerint "a legnagyobb mértékben védhető" az ügye azon bizonyítékok alapján, amelyeket a vádiratból megismertek.

Mint ahogy arról már mi is többször beszámoltunk Weinstein kálváriája tavaly októberben kezdődött, amikor a The New York Times és a The New Yorker amerikai napilapok feltárták a producer zaklatási ügyeit, több mint 70 nő - köztük Salma Hayek, Ashley Judd, Rose McGowan és Gwyneth Paltrow - vádolta meg a Miramax filmstúdió és a Weinstein-vállalat társalapítóját nemi erőszakkal, szexuális zaklatással. 

A jelen állás szerint Weinstein helytelen szexuális viselkedését elismerte, de azt tagadja, hogy bármikor is közös megegyezés nélküli nemi aktusban vett volna részt

Ha bírósági tárgyláson az esküdtszék bűnösnek találja a producert, 5 évtől 25 évig terjedő börtönbüntetést is kaphat. A bíró szeptember végére rendelte vissza a feleket. 

(Borító: pagesix.com)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/53651/pics/lead_800x600.jpg
Harvey Weinstein,Rövidzárlat,zaklatás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?