Blogolj!

Sylvester Stallone nem tud elszakadni a bunyótól

A legendás Rocky-filmek atyja a Creeddel tovább duzzasztotta a bunyós filmjeinek repertoárját, de most már itt is van a következő.

Ez viszont már nem Rocky-film lesz, hanem arról a Jack Johnsonról fog szólni, aki az első fekete nehézsúlyú bokszvilágbajnok volt, ám rasszista okokból börtönbe került. Johnsont csak halála után rehabilitálták. Ezt viszont többek között a színész intézte el, így Donald Trump amerikai elnök és Stallone jóvoltából Johnson a posztumusz kegyelmet meg is kapta a napokban.

Donald Trump és Sylvester Stallone Jack Johnson posztumusz rehabilitációján.

A galvestoni óriásként emlegetett Jack Johnson Texas államban született 1878. március 31-én. Pályafutása során 78 győzelmet aratott, 45-öt kiütéssel, 8 vereséget szenvedett és 12 alkalommal döntetlent ért el.

A csúcsra 1908-ban jutott el, amikor Sydneyben legyőzte a kanadai Tommy Burnst és ezzel a legmagasabb kategória első fekete világbajnoka lett. Övét kilencszer védte meg. A fekete bokszoló sikerei azonban zavarták az akkori Egyesült Államokat, ahol még érvényben voltak a faji elkülönítés törvényei. 1913-ban Johnsont, akinek egy fehér nővel volt viszonya, elítélték egy emberkereskedelem és prostitúció elleni törvény alapján egy olyan perben, amelyet ma rasszistának minősítenének.

A bajnok Európába menekült az ítélet elől, de 1920-ban hazatért és egy évet töltött rács mögött. Az ítélet és a börtönbüntetés tönkretette Johnson bokszolói karrierjét. 1946-ban halt meg.

Mivel Stallone most is forgat épp, így a Johnsonról szóló mozi valószínűleg csak 2020-ra készül el.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/53416/pics/lead_800x600.jpg
Rövidzárlat,Sylvester Stallone
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?