Blogolj!

Kezdődik a Magyar Filmtavasz Lengyelországban

Tizenkettedik alkalommal rendezik meg Krakkóban a Magyar Filmtavaszt, ami május 21-től egészen június 15-ig tart majd. A Krakkóból induló filmmustra kilenc várost érint, többek között Lublint, Lódzot, Wroclawot, majd az utolsó állomás Poznan lesz.

A Krakkói Magyar Centrum évtizedes hagyománnyal bíró programja minden évben lehetőséget teremt a lengyel közönség számára, hogy megismerkedjen a magyar filmművészet legfrissebb termésével és legifjabb alkotóival.

Nem csak fekete és fehér - Az állampolgár

Nem is lehetne aktuálisabb Vranik Roland legújabb filmje. A bevándorlás, elvándorlás, kitoloncolás, a bürokrácia útvesztői és az el- illetve befogadás problémája mindennapos témák manapság, ezért félő volt, hogy Az állampolgár csapból is folyó „migránskérdése" csak tovább fog minket nyomasztani a moziteremben. Nem így lett.

Európában nincs még egy ilyen nagyszabású, ciklikus magyar filmes rendezvénysorozat, amelyet egy egész országot lefedve annak 8-10 nagyvárosában rendeznének meg évről évre

 - hangsúlyozzák a szervezők.


Az idei magyar filmszemlén tíz új produkciót (öt nagyjáték- és öt rövidfilmet) mutatnak be a lengyel közönségnek. Többek között Herendi Gábor Kincsem, Vranik Roland Az állampolgár, Török Ferenc 1945 és Madarász Isti Hurok című filmje lesz látható.

Bűn és bűnhődés - 1945

Movie.hu 1945, Török Ferenc, Rudolf Péter, dráma, történelmi, kritika, Szarvas József, Szirtes Ági

A rendezvény Poznanban a június 11-től 15-ig tartó programokkal zárul.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/52911/pics/lead_800x600.jpg
1945,Az állampolgár,Fesztivál,Hurok,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?