Blogolj!

Teljesen kiakadtak a nézők Lars von Trier filmjétől

A napokban volt Lars von Trier, a dán botrányhős legújabb filmjének premierje Cannes-ban és ahogy számítani lehetett rá, egyáltalán nem hagyták szó nélkül az alkotást.

Hányingerkeltő, undorító, szánalmas….el sem kellett volna készülnie.

- ilyen és ehhez hasonló vélemények jelentek meg A ház amit Jack épített című filmről.

Mondjuk ebben semmi meglepő nincs, sőt, az lett volna csalódás, ha nem lesz megosztó a film, hiszen mégiscsak Lars von Trierről, a nyomasztás nagymesteréről van szó, aki most épp egy sorozatgyilkos sztoriját hozta el Matt Dillon főszereplésével.

Megint egy újabb tökön rúgást kapunk a dán mestertől

Ha Lars von Trierről van szó, akkor már tudjuk, hogy sok jóra nem számíthatunk. Pontosabban nem a minőségről van itt szó, hanem a lelki és testi terrorról, amit filmről filmre tapasztalunk nála. Kétségtelen, hogy brutálisan erős alkotásokat csinál, de ez bizony sokszor megviseli a nézőt is.

A kiakadás fő vonulata az volt leginkább, hogy a filmben nőket és gyerekeket is ölnek, ám felmerül a kérdés, hogy ha valaki beül egy Trier-filmre ismerve a szinopszist, akkor mégis mire számít?

Sok jóra nem, az biztos, a nézők pedig annyira nem bírták, hogy több mint százan ki is vonultak a vetítésről, ám akik maradtak, percekig tapsviharral gratuláltak a rendezőnek.

Egy biztos, az előzetesből és korábbi filmjei alapján egy ultrabrutál, ám baromi izgalmas film jön majd hozzánk novemberben.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/52657/pics/lead_800x600.jpg
Cannes,Lars von Trier,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?