Blogolj!

Megint egy újabb tökön rúgást kapunk a dán mestertől

Ha Lars von Trierről van szó, akkor már tudjuk, hogy sok jóra nem számíthatunk. Pontosabban nem a minőségről van itt szó, hanem a lelki és testi terrorról, amit filmről filmre tapasztalunk nála. Kétségtelen, hogy brutálisan erős alkotásokat csinál, de ez bizony sokszor megviseli a nézőt is. A ház, amit Jack épített című mozijánál sem lesz ez másként.

A premier most lesz épp Cannes-ban ami már azért is várós, mert a rendezőt hét év után engedte vissza a fesztivál (hitleres balhéja miatt évekig nem kívánatos személy volt a Riviérán).

Hét év száműzetés után visszatérhet Cannes-ba a balhés rendező

A dán fenegyerek, Lars von Trier sosem volt a kedvességéről híres. A filmes olyan, mint filmjei: megosztó és provokatív. Nem is csoda, hogy egyszer csak tele lett a cannes-i filmfesztivál szervezőinek töke, és kitiltották a rendezőt. Mostanáig. A filmfesztivál lassan már a nyakunkon, így egyre több a hír ezzel kapcsolatban.

A film persze nem egy könnyű darab, ezt már ebből a pár percből is láthatjuk. A Matt Dillon által alakított sorozatgyilkos előszeretettel kínoz és öldös embereket, amit Uma Thurman, leendő áldozata is megállapít baljós külsejéről. Ennek persze egy orr (és koponya) törés lesz az eredménye, ami nekünk már felér egy brutál tökön rúgással, és már helyben is vagyunk: egy vérbeli Trier-film bontakozik ki annak minden szörnyűségével és zavarba ejtő képkockáival.

Hazai premier várhatóan novemberben.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/52607/pics/lead_800x600.png
előzetes,Lars von Trier,Rövidzárlat,videó
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?