Blogolj!

Végre pont került a Don Quijote-ügy végére

A megátkozott film szó szerint annak tűnt, de nagy nehezen végre befejeződött a már húsz éve tartó nyűglődés vele kapcsolatban.

Ahogy már írtuk, két évtizede ment a huza-vona Az ember, aki megölte Don Quijote-t című Terry Gilliam filmmel, a forgatás hihetetlen balszerencsés módon zajlott, aztán most, hogy elkészült, még maga a rendező sem igazán hitt a dologban. Úgy fogalmazott, hogy akkor fogja igazán elhinni, hogy vége kálváriájának, hogy ha levetítik a filmet.

Természetesen, hogy ne menjenek olyan könnyen a dolgok, ezt is egy jó kis pereskedés előzte meg. A producer és a rendező nem tudott megegyezni a film jogait (és vetítését) illetően, ami ugye azért is volt fontos, mert a filmnek most, a cannes-i filmfesztiválon lett volna a premierje. Gilliam ezt nem is bírta, a napokban stroke-ot is kapott, ám szerencsére már jól van.

Kórházba került a rendező a filmje körüli balhé miatt

Hihetetlen, már-már filmbe illő dolog, ami Terry Gilliam Don Quijote-filmjével történik. Az ember, aki megölte Don Quijote-t című film húsz éve készül, sőt, most már végre tényleg megcsinálta a rendező Jonathan Pryce és Adam Driver főszereplésével, ám az elátkozott jelzőt nem csak a húszéves herce-hurca miatt érdemelte ki teljesen.

A gyógyulását pedig az is nagyban segítheti, hogy a bíróság kimondta:

Gilliam filmjének premierje az eredeti tervekhez hűen május 19-én, a cannes-i filmfesztivál zárónapján lesz.

Ezek után pedig lehet, hogy már maga a rendező is elhiszi, hogy filmje nyomorúságos húsz év után tényleg létezik.

(borító: variety.com)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/52417/pics/lead_800x600.jpg
Cannes,Fesztivál,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?