Blogolj!

Szörnyű leépülés vezetett Robin Williams halálához

2014-ben Robin Williams öngyilkosságot követett el, ami mindenkit megdöbbentett. A mindig poénkodó, állandóan pörgős, vicces színész élete drámai véget ért. Akkoriban mély depresszióról és Parkinson-kórról beszéltek, de egy most megjelent életrajzi könyv szerint komolyabb volt a gond.

A Dave Itzkoff által írt Robin cím könyvből azt lehet megtudni, hogy a színész betegségének tünetei alapján a Parkinson-kórt állapították meg nála, ám azzal még legalább 10 évet élhetett volna. A diagnózis téves volt, igazából Williams a Lewy-testes demenciától szenvedett. A beteg emiatt szépen lassan elveszíti a gondolkozása, érzései, emlékei és mozgása feletti kontrollt. Ezt történt a színésszel is.

Ennek egyértelmű jelei már az Éjszaka a múzeumban: A fáraó titka cím film forgatása alatt is megmutatkoztak. A film sminkese, Cheri Minns elmondta, hogy:

minden nap a karjaimban zokogott megállíthatatlanul. Borzalmas volt!

A forgatás során nemcsak durva érzelmi kitörései, hanem csoszogó mozgása, remegése is memóriazavara is súlyos gondokat okozott a színésznek.

Hiába tanácsolták neki, hogy térjen vissza a stand up comedy műfajához, Williams elmondása szerint képtelen lett volna rá, mert már nem tudta, hogyan lehetne szórakoztató.

Betegsége teljesen átvette felette az uralmat, amit nem bírt már elviselni, ezt az állapotot 2014-ig bírta.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/52314/pics/lead_800x600.jpg
Robin Williams,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?