Éljen a nemzetközi Star Wars-nap!

A Csillagok háborúja-franchise rajongói jól tuják, hogy a ­május 4-e az bizony több egy sima, napsütötte tavaszi napnál, ugyanis ilyenkor tartják a nemzetközi Star Wars-napot.

Na de miért pont május 4-én lepik el a világot a Luke Skywalkernek és Leia hercegnőnek öltözött rajongók? A válasz egyszerű: az egész őrület egy angol szójátéknak köszönhető, ugyanis a filmek vissza­térő mondata Az erő ­legyen veled!”, ami angolul így hangzik: „May the force be with you!”, könnyen „May the ­fourth be with you!”-nak (Május negyedike legyen veled!) is lehet érteni.

Ez még azért mindig nem lett volna elég egy nemzetközi "ünnephez", meglepő módon kellett hozzá az Egyesült Királyság első női miniszterelnökének megválasztott Margaret Thatcher is. A szójáték a Csillagok háborúja IV: Egy új remény 1977-es ­bemutatója után két évvel lett ismert, ugyanis amikor Thatcher 1979-ben győzött, pártja a "May the fourth be with you" szójátékkal gratulált neki egy londoni magazin hasábjain, a többi pedig már történelem. 

E nemes napot pedig ünnepeljük egy kis bakiparádéval:

(Borító: rnews.co.za, la-chicharra.com)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/52115/pics/lead_800x600.jpg
Csillagok háborúja,Star Wars,Vegyes vágott
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?