Blogolj!

Mel Gibson újra II. világháborús filmet rendez

Ami azért annyira nem meglepő választás, hiszen a 2016-os nagy visszatérését is Fegyvertelen katonának köszönheti, ami szintén a II. világháború idején játszódik, így Mel Gibson maradt a már jól bevált receptnél. 

Gibson rendezései többnyire megosztóra sikerednek, nem volt ez másképp a Fegyvertelen katonával sem, ami mindennek ellenére hatalmas diadalmenet volt Hollywoodban, olyannyira, hogy még hat Oscar-jelölést is kapott, köztük a legjobb rendezésért. Ami még ennél is fontosabb, hogy ezzel a színész/rendezőt ismét a keblére ölelte az álomgyár és megszűnt a kitaszítottsága.

Na, de térjünk vissza a jelenbe: Gibson legújabb nagyszabású vállalkozása a Destroyer címre hallgató projekt, ami egy valós eseményeken alapuló könyv filmes adaptációja lesz. Az eredeti mű John Wukovits tollából született Hell From the Heavens: The Epic Story of the USS Laffey and World War II's Greatest Kamikaze Attack címre keresztelve, a film pedig a címben is szereplő romboló tisztjeiről szól majd, akik 22 kamikaze támadás ellenére is sikeresen megtudták menteni a hajójukat a teljes pusztulástól.

Az időt tekintve pedig ugyanazokban a hónapokban fog játszódni, mint a Fegyvertelen katona, csak ezúttal a szárazföld helyett a vízre és az égre helyezve a hangsúlyt.

Egy szó mint száz, ez igazán Gibsonnak való feladat, a forgatókönyvet pedig a rendező barátnője, Rosalind Ross veszi kezelésbe. Ha minden igaz, a forgatás már idén ősszel kezdődik. 

(Borító: variety.com)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/51998/pics/lead_800x600.jpg
adaptáció,dráma,háború,Mel Gibson,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?