Blogolj!

Már tudjuk, milyen lesz egy nehéz nap Cannes-ban

A hamarosan induló cannes-i filmfesztiválon egy magyar film biztos, hogy lesz. Ez Szilágyi Zsófi első nagyjátékfilmje, az Egy nap, ami a Kritikusok Hetének elnevezett szekcióban debütál majd. Most pedig már egy előzetesben is láthatjuk, hogy milyen is lesz az az egy bizonyos nap.

Magyar film is lesz Cannes-ban

Eleinte úgy tűnt, hogy idén mi kihagyjuk a cannes-i filmfesztivált, de szerencsére mégsem marad magyarok nélkül a francia Riviéra. A hazai versenyző nem más, mint Szilágyi Zsófia Egy nap című filmje, amit a Kritikusok hete versenyébe válogattak be. Ez egy olyan szekció, amiben minden évben pályakezdőknek adják meg az esélyt arra, hogy bemutatkozzanak az igen nagytekintélyű fesztiválon.

Hát nem lesz könnyű az biztos, viszont annál inkább földhöz ragadtabb. A Szamosi Zsófi által alakított Anna egy háromgyerekes olasztanár, akit ráadásul férje csal. A hétköznapi gondok, a nyűgös gyerekek, a magánéleti problémák és a nonstop hajtás tölti ki mindennapjaikat.

Látszólag nem nagy ügy, hiszen mindenki hasonló helyzetekkel kell, hogy megbirkózzon nap mint nap, de Szilágyi igyekszik ezt izgalmasan és drámaian bemutatni, amit már az előzetesből is le lehet szűrni.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/51894/pics/lead_800x600.jpeg
Cannes,dráma,előzetes,Fesztivál,videó
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?