Blogolj!

Brad Pitt filmesítheti meg a Weinstein-botrányt

A Variety információi szerint az Annapurna Pictures és Plan B Entertainment, Brad Pitt produkciós cége szerezte meg a jogokat, hogy filmet csináljanak abból, ahogy a New York Times újságírói, Jodi Kantor és Megan Twohey nyomoztak Harvey Weinstein ellen. 

Mint ismeretes a producert végül több tucatnyi színésznő és filmes vádolta meg nemi erőszakkal és szexuális zaklatással. Azt még nem tudni, hogy kik kapják az írói és a rendezői teendőket, az viszont már biztos, hogy egy, a Spotlight-hoz hasonló filmet fogunk kapni.

A 2015-ös, szintén igaz történet alapján készült alkotásban olyan bostoni újságírók munkáját követhettük nyomon, akik a helyi papok eltusolt molesztálási ügyeik után nyomoztak. A film végül hat Oscar-jelölésből kettőt díjra is váltott. Szóval most is hasonló lesz a felállás, csak ezúttal a New York Times újságíróinak a munkájával a középpontban, hogy miként göngyölítik fel a Weinstein-botrányt.  

Weinstein kémekkel próbálta elhallgattatni áldozatait

Nem mindennapi részletekre derült fény a Harvey Weinstein-botránnyal kapcsolatban: kiderült ugyanis, hogy Weinstein egykori titkosszolgálati szakembereket fogadott fel, akiknek az volt a dolga, hogy elhallgattassák azokat a színésznőket és újságírókat, akik már 2016 óta azon dolgoztak, hogy nyilvánosságra hozzák a világhírű filmes szexuális támadásait.

Harvey Weinstein bukása nemcsak az utóbbi idők, de Hollywood történetének is az egyik legnagyobb hatású botránya volt. Az igazsághoz azért az is hozzá tartozik, hogy az ügyet nemcsak New York Times említett újságírói robbantották ki, hanem Ronan Farrow is, akinek a New Yorkerben jelent meg leleplező cikke a filmesről. Ismerve Pitt alaposságát, Farrow munkássága sem fog kimaradni a készülő produkcióból.

(Borító: digitalspy.com)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/51792/pics/lead_800x600.jpg
Brad Pitt,életrajz,Harvey Weinstein,Rövidzárlat,zaklatás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?