Blogolj!

Javier Bardem kiállt Woody Allen mellett

Javier Bardem szembement a hollywoodi elvárásokkal: egyáltalán nem szégyelli, hogy együtt dolgozott Woody Allennel és a #MeToo mozgalomnak is odaszólt.

A spanyol színész a Vicky Christina Barcelona című filmjében dolgozott a rendezővel, akire mostanság rájár a rúd a Hollywoodon végigsöprő zaklatási botrány miatt. Mint ahogy arról már mi is beszámoltunk Allent nevelt lánya, Dylan Farrow azzal vádolta, hogy nevelőapja 7 éves korában molesztálta.

Annak ellenére, hogy a rendező mindig is tagadta a vádakat, sőt még a bíróság is felmentette, sorra jelennek meg olyan nyilatkozatok olyan színészektől, akikkel korábban vagy jelenleg is dolgoztak Allennel, hogy egyenesen szégyenlik, hogy együtt dolgoztak és többet biztos, hogy nem fordul elő. A listán már olyan nevek szerepelnek, mint Colin Firth, Susan Sarandon, Michael CaineTimothée Chalamet, Rebecca Hall, Jessica Chastain, Greta Gerwig, Natalie Portman, Ellen Page, Michael Caine és Peter Sarsgaard is.

Bardem elmondta, hogy ha lenne bizonyíték Allen bűnösségére akkor soha többé nem dolgozna vele, illetve

Ha lett volna akkoriban, akkor forgatás közben is kiszállok. De nincs, így kétségeim vannak a vádakat illetően. Sokkoló, ahogy hirtelen bánnak vele. Két államban, New Yorkban és Connecticutban is ártatlannak nyilvánították, ráadásul hivatalosan. Ez a mai helyzet pontosan olyan, mint a 2007-es volt.

A #MeToo mozgalom kapcsán pedig az a véleménye, hogy a kampány túllőtt a célján és azt érte el, hogy egymás ellen fordította a férfiakat és a nőket.

A rendező mellett kiállt még Alec Baldwin és Diane Keaton Oscar- és Golden Globe-díjas színésznő is. 

(Borító: vulture.com)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/51568/pics/lead_800x600.jpg
Woody Allen,zaklatás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?