Blogolj!

Jövőre gigantikus csatára számíthatunk a Trónok harcában

Már nagyon messzinek tűnik az is, hogy a Trónok harca hetedik évada befejeződött, és a nyolcadik, egyben befejező etapra is jövő évig kell várni. Ezért olyan „tűkönülős” a legfrissebb hír a sorozatról, pontosabban egyik csatajelenetéről.

Egy csatajelenetben nincs semmi szokatlan, pláne ha a sorozat műfaját nézzük, hiszen kb minden részben volt valami kardozás, majd később nagyobb jelenetekben mészárlás, sárkányozás stb.. De a legújabb hírek szerint a javában is forgó nyolcadik évad egyik grandiózus csatáját most fejezték be, ami 55 (!) napig tartott.

Összehasonlításképp: egy átlagosan pörgő sorozat egy része kb 7-8 napig forog, egy egészestés film pedig kb 40-50 napig. Ebben az esetben viszont nem is egy rész (már az is durva lenne), hanem pusztán egyetlen jelenet felvételei tartottak majdnem két hónapon át.

A műfaji sajátosságok és velejárói (rengeteg szereplő, sárkányok, zombik, miegymás) persze okot adnak arra, hogy a végső küzdelem a legepicebb legyen, és sokan már filmtörténeti jelentőségűnek kiáltják ki. Ezt megerősíti a készítők üzenete is:

Ez az éjjeli sárkányoknak szól.

Azért, hogy kitartottatok 55 éjszakán át egyhuzamban. A hidegben, a hóban, az esőben, a sárban, a toome-i birkasz*rban és a magheamorne-i szélben.

Mikor majd emberek tízmilliói nézik ezt az epizódot világszerte egy év múlva, nem fognak emlékezni arra, mennyire keményen dolgoztatok. Nem tudják, milyen fáradtak voltatok vagy hogy milyen nehéz volt mínusz fokokban forgatni. Azt viszont érteni fogják, hogy valami olyat látnak, amelyet korábban még soha nem csinált senki.

És ez miattatok lesz

Nagyon messze van még 2019...

(borító: indiewire.com)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/51021/pics/lead_800x600.jpg
fantasy,Rövidzárlat,Sorozat,Trónok harca
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?