Blogolj!

Indiana Jones akár nő is lehet?

A remake-ek, rebootok világát éljük, ahol a kreativitás hiánya uralkodik. Ezért jön divatba az, hogy ha már a sztorit nem is, de legalább a megszokott főhősöket teljesen másként tálalják nekünk a filmesek.

Nemrég volt szó például James Bond átfazonírozásáról, vagyis hogy esetleg lehetne fekete is a karakter, vagy esetleg nő is. Ezt az ötletet sokan szerették, sokan pedig felháborodtak rajta, hiszen egy évtizedek óta a filmtörténet és a populáris kultúra részét képező figurát ne változtassanak meg.

Ehhez a trendhez most Steven Spielberg is csatlakozott annyiban, hogy nem tartja elképzelhetetlennek, hogy az egyik nagy filmklasszikusának, az Indiana Jones-nak főhőse nő legyen a későbbiekben.

Ez azért jött most szóba, mert a rendező lassan elkezdi forgatni az ötödik Indiana Jones-filmet, és ahogy fogalmazott, szerinte nem lenne gond, ha nő formálná meg a karaktert, csak akkor Jones-t Joan-ra kell változtatni. Ez mondjuk annyiban baromira nem aktuális, hogy Harrison Ford már biztos, hogy szerepelni fog a filmben, így elég nehéz lenne „Joan-ról” beszélni, de az viszont elképzelhető, hogy a TimesUp! mozgalom hatására nagyobb szerep jut majd a nőknek a moziban, és ha később folytatódik majd az Indiana Jones franchise Ford nélkül, akár már nő is felveheti a kalapot helyette.

(borító: digitalspy.com)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/50784/pics/lead_800x600.jpg
Harrison Ford,Indiana Jones,Rövidzárlat,Steven Spielberg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?