Blogolj!

II. János Pál útja a pápaságig

Mint ahogy azt már mi is írtuk, II. János Pál pápa a 20. század nemcsak egyházi történetének, de az egyetemes történelemnek is egyik meghatározó alakja, így nem csoda, hogy élete a filmeseket is megihlette. Lássuk az „utazó pápa” életét bemutató újabb film egyikét. 

Jelen alkotás a legismertebb lengyelhez méltóan mutatja be Karol Wojtyla hosszú és küzdelmekkel teli útját egészen fiatal korától a pápává választásáig. Olyan részletességgel, hogy az alkotók két részre osztották filmjüket, melyben megelevenednek Hanja nevű fiatal szerelmével átélt borzalmaik a II. Világháború alatt, majd a háborút követő, már a szovjet övezethez csatolt Lengyelországban tanítással töltött évei is.

A film első része II. János Pál pápa ifjabb éveit dolgozza fel, ott veszi fel a fonalat, amikor 1939-ben megindul a németek támadása Krakkó ellen és végigvezeti, hogy Karol hogyan keresi a borzalmak láttán a kiutat a mély kétségbeeséséből.

A második részben pedig már azt láthatjuk, amikor a szovjet övezethez csatolt Lengyelországban a fiatal Karol Wojtylát a lublini egyetem etikai tanszékére küldik tanítani, ahol a rendőrség még mindig a nyomában van. Végül láthatjuk a segédpüspökségtől egészen a pápává választásig az útját.

A pápa szerepében ezúttal Piotr Adamczyk látható, a film zenéjét pedig egyenesen az Oscar-díjas Ennio Morricone szerezte.

(Borító: mediaklikk.hu)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/50577/pics/lead_800x600.jpg
életrajz,vallás,Vegyes vágott,videó
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?