Blogolj!

II. János Pál, akit milliók zártak szívükbe

A II. János Pál életét bemutató filmek közül jöjjön egy újabb, 2005-ös életrajzi alkotás.

II. János Pál, a pápák pápája

II. János Pál nemcsak a katolikus egyház fejeként volt meghatározó alakja a huszadik század történelmének, hanem a szociális kérdésekben, népek és vallások közti egyetértés elősegítésében is jelentős volt szerepe, illetve az emberi élet és méltóság fő szószólója volt. Húsvét, valamint halálának közelgő tizenharmadik évfordulója alkalmából a következő napokban rá emlékezünk.

Félelem nélkül: II. János Pál

A Félelem nélkül II. János Pál halálának évében készült el. A címadás nem véletlen, ugyanis az életrajzi film Karol Wojtyla megpróbáltatásain keresztül mutatja be azt, hogy miként vált egyházfővé és milyen történések, tragédiák befolyásolták gondolkodásmódját és munkásságát.

Már fiatalkorában elvesztette családját, a Harmadik Birodalom otthonát is feldúlta, ám többek között ezek is segítették abban, hogy a „legek pápája” legyen, és milliók szívéig és lelkéig eljusson.

A Félelem nélkül: II. János Pál következetesen és lényegre törően mutatja be Wojtyla életének főbb állomásait, nem elveszve a részletekben, és nem utolsó sorban a szereplőgárda (Bruno Ganz, Thomas Kretschmann) is plusz értéket ad.

Megtekinthető:

hétfő (április 2.) 14:10 - Filmbox Extra HD

hétfő (április 2.) 21:00 - Filmbox Family

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/50546/pics/lead_800x600.jpg
életrajz,Vegyes vágott,videó
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?