Blogolj!

Christopher Walken 75

Az egyik legnagyobb figura, miközben annak ellenére, hogy világhírű, de az a tipikus hollywoodi sztár. Hosszú évtizedek óta a pályán (színpadon és vásznon egyaránt) Oscar-díjjal, BAFTA-val és nem utolsó sorban rengeteg filmklasszikussal a háta mögött. Christopher Walken 75 éves.

Ahelyett, hogy belemennénk a szokásos életrajzi sztorikba, inkább nézzünk tíz olyan kis infót, érdekességet, amit eddig esetleg nem tudtál róla.

Eredetileg Ronald Walkenként látta meg a napvilágot, de amikor készült éppen betörni a showbizniszbe, egy barátja tanácsára megváltoztatta a nevét Christopherre, mert az mégiscsak jobban hangzik, mint a "Ronnie". Ennek ellenére úgy gondolja, hogy a mostani neve inkább hangzik tüsszentésként, mintsem egy menő hollywoodi színész neveként (hát kinek, mi, ugye), és ezért jobban szeretni a Chris megnevezést.

Walken egyébként nagyon jó géneket örökölt, édesapja 98 évig élt, míg édesanyja 102 évig. Ezek alapján a színésznek még kb 30 évig van keresnivalója a mozivásznon.

Már egészen kiskorában elkezdett dolgozni, és 15 évesen oroszlánidomárként keresete a kenyerét.

Az oroszlánoktól ezek szerint nem, de a gyors autóktól fél, viszont a zombifilmeket imádja.

Marha jól táncol, amit már Judy Garland oldalán is bebizonyított Liza Minelli 16. szülinapján. Azért ez elég menő.

Tánctudását 2001-ben is bemutatta a Spike Jonze által rendezett Fat Boy Slim klipben, a Weapon of Choice-ban.

Nemcsak David Bowie, hanem Christopher Walken is heterokrómiában "szenved", azaz különböző színűek a szemei.

Külseje kicsit furcsa, de nemcsak a szemei miatt, hanem mindig van egy kicsit zilált benyomása, amit mondjuk sokszor égnek álló hajának is köszönhet. Erről egyszer ezt mondta: A hajam előbb lett híres, mint én.

A Love Story-nak majdnem főszereplője lett, illetve a Star Wars Han Solójaként is esélyes volt. Az végső stáblistát meg ugye már ismerjük.

A színészet iránt olyannyira elkötelezett, hogy sosem utasít vissza egy szerepet sem. Persze ez az elfoglaltságától is függ, de a tapasztalatszerzés és a munka neki az első. Így viszont sokszor elég béna filmek is becsúsznak nála, de amíg a huszadik század meghatározó filmjeiben is szerepel, könnyen elnézzük neki.

(borító: observer.com)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/50581/pics/lead_800x600.jpg
Christopher Walken,szülinap,Vegyes vágott
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?