Blogolj!

II. János Pál, a pápák pápája

II. János Pál nemcsak a katolikus egyház fejeként volt meghatározó alakja a huszadik század történelmének, hanem a szociális kérdésekben, népek és vallások közti egyetértés elősegítésében is jelentős volt szerepe, illetve az emberi élet és méltóság fő szószólója volt. Húsvét, valamint halálának közelgő tizenharmadik évfordulója alkalmából a következő napokban rá emlékezünk.

II. János Pál pápa – A béke pápája

Nem olyan pápa leszek, aki elzárkózva él.

– hangzik el a filmben.

Karol Vojtyla, azaz II. János Pál valóban eszerint a gondolatmenet szerint volt a katolikus egyház feje 27 éven keresztül, és az sem véletlen, hogy a „pápák pápájának” nevezték.

 A kétrészes tévéfilm bemutatja életének főbb szakaszait a huszadik század fontosabb történelmi eseményein keresztül, melyek során sokkal komplexebb képet kapunk II. János Pál munkásságáról is. A film Wojtylát egészen fiatalkorától haláláig végigkíséri, pápaságának főbb állomásaival egyetemben.

Bár elsőre meglepő választásnak tűnhet Jon Voight pápaként, hiszen nem ilyen jellegű szerepekben szokhattuk meg, de maradéktalanul és alázatosan hozza, amit egy ekkora volumenű karakter megformálása kíván. A film erőssége pedig, hogy közelebb hozza a hétköznapi emberhez is II. János Pált nemcsak a katolikus egyház fejeként, hanem emberként is.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/50512/pics/lead_800x600.jpg
Vegyes vágott,videó
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?