Blogolj!

Rendezői székben Dobó Kata

Dobó Katát a kilencvenes években olyan filmekben ismerhettünk meg, mint A miniszter félrelép és az Ámbár tanár úr, majd Andy Vajnával való kapcsolata és külföldi szárnypróbálgatásai kerültek előtérbe. Azóta amerikai karrierje háttérbe szorult de itthon rendszeresen forgat filmeket, sorozatokat, most pedig rendezőként is kipróbálja magát.

Első rendezése kicsit a múltat idézi, mert az a Ray Cooper és John Chapman írta ezt is, mint A miniszter félrelépet. A Kölcsönlakás is egy színdarabból lesz átültetve filmre, aminek főszereplője a Kontrollból ismert Balla Eszter, aki majd Haumann Máté oldalán lesz látható. A vígjátékban kettejükön kívül feltűnik még Oroszlán Szonja, Szabó Simon, Majka és Martinovics Dorina is.

A film alapjául szolgáló darab egyébként a Játékszínben fut már kb egy éve igen nagy sikerrel. Dobó Kata mellett a filmen Gulyás Buda, Seregi László és Valcz Gábor dolgozik majd.

A filmalap több mint 350 millióval támogatja a projektet, ami magyar filmes viszonylatban nem kiemelkedően nagy összeg, de ha azt vesszük, hogy Dobónak ez lesz az első rendezése és ezidáig még egy rövidfilmet sem csinált, elég meglepő (bár ha jobban belegondolunk, mégsem, hiszen mégiscsak jó viszonyt ápol Vajnával a színésznő).

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/50500/pics/lead_800x600.jpg
Dobó Kata,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?