Kitiltották a Netflixet Cannes-ból

Az Okja stábja tavaly Cannes-ban

A Netflix egy jó dolog, szeretjük is, de úgy tűnik nem mindegyik filmrajongó tűri meg a környezetében. Legalábbis a cannes-i filmfesztivál eddig bírta.

Tavaly még két netflixes film, az Okja és a The Meyerowitz Stories is versenyben volt Cannes-ban, mert a fesztivál is meg akarta mutatni, hogy bizony tud haladni a korral, és az sem volt elhanyagolható, hogy várós filmekről és nagy nevekről volt szó. Ez a lelkesedés viszont csak idáig tartott, ugyanis ezentúl netflixes filmek csakis versenyen kívül mutatkozhatnak a fesztiválon, hacsak nem küldik mozikba filmjeiket.

Ezzel bizonyára Steven Spielberg is egyetért, aki nemrégiben fejtette ki, hogy ellenzi a Netflix filmjeinek Oscarra való nevezését, mert milyen már az, hogy ha egy filmet nem vetít egy mozi sem, vagy csak nagyon minimális ideig. Az Oscar szóljon a nagybetűs, grandiózus mozifilmekről. Hát, kinek, mi.

Persze meg lehet érteni a mozifilmek védelmét is, de arról azért ne feledkezzünk meg, hogy így viszont sok értékes alkotástól veszik el az esélyt ezeken a díjátadókon, fesztiválokon. Gondoljunk csak a szintén nagyon várós Scorsese-féle The Irishmanre, amit szintén a Netflix égisze alatt készítettek.

(kép: theverge.com)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/50340/pics/lead_800x600.jpg
Cannes,Fesztivál,Netflix,Rövidzárlat
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?