Blogolj!

Már az amerikai filmakadémia elnökét is szexuális zaklatással vádolják

Három nő is szexuális zaklatással vádolta meg az Oscar-díjakról döntő amerikai filmakadémia elnökét, John Baileyt. A filmakadémia vizsgálatot indított az ügy tisztázására – az ügyről a Variety számolt be. 

A Variety információi szerint, a filmakadémiához még szerdán érkeztek meg a vádak a Bailey ellen. A testület szinte egyből egy ki is adott egy közleményt, amelyben arról tájékoztattak, hogy meg is kezdték a vizsgálatot az üggyel kapcsolatban. Azt viszont már nem árulták el, hogy kik tettek panaszt az elnök ellen.

A tagság ügyeivel foglalkozó bizottság a vizsgálatot követően a filmakadémia kormányzói testületének nyújtja át jelentését – emelték ki a közleményükben.

A 75 éves Bailey egyelőre még nem kommentálta a vádakat.

Bailey mások mellett az Idétlen időkig, Átlagemberek, A nagy borzongás és a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt? című filmek operatőreként szerzett magának hírnevet, 2015-ben pedig már az Amerikai Operatőrök Társaságának életműdíját is átvehette

Pár hete Bailey az Oscar-jelöltek hagyományos fogadásán tartott beszédében még arról beszélt, hogy az új változások nyomán végre a feledésbe merülhet Hollywood legrosszabb visszaéléseinek „fosszilis alapkőzete”.

A filmest 2017 augusztusában választották meg négy évre az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS) elnökévé, még az előtt, hogy kirobbant volna Harvey Weinstein zaklatási botránya, mely egész lavinát indított el Hollywoodban. Weinsteint a vádak miatt már októberben kizárta a filmakadémia.

A lassan már mindenkit utolérő hollywoodi botrány nyomán a filmakadémia decemberben egy új viselkedési szabályzatot fogadott el. Az új kódex felhívta a nyolcezer fős tagság figyelmét arra, hogy a testületben nincs helye azoknak, akik visszaélnek a hatalmukkal és megsértik a tisztesség elismert normáit. 

(Borító: variety.com)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/50043/pics/lead_800x600.jpg
Harvey Weinstein,John Bailey,Oscar-díj,Rövidzárlat,zaklatás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?