Blogolj!

Gary Oldmant egyből betámadták zaklatással az Oscar után

Mint ahogy mi is megírtuk, hétfő hajnalban lezajlott a 90. Oscar-gála, és ahogy arra lehetett számítani, Oldman megkapta a régóta várt Oscarját. Eltelt pár nap, és máris sötét felhők gyülekeznek a színész fölött.

Ezt pedig volt feleségének, Donya Fiorentinonak köszönheti, aki még 1997 és 2001 között volt Oldman felesége. A díjátadóval kapcsolatban a nő persze mindenkinek gratulált, köztük ugye volt férjének is, ám kihangsúlyzota, hogy nem igazán érti, hogy hirtelen mi történt a #metoo-val és a Time’s Up-mozgalommal, ugyanis két olyan embert is díjaztak az est folyamán, akit eddig zaklatással vádoltak.

Az egyikük Gary Oldman volt, akit exe még 2001-ben vádolt meg lelki és fizikai erőszakkal, illetve azzal, hogy az abúzus a házasságuk négy évében folyamatosan jelen volt. Előfordult, hogy gyerekük előtt verte meg a színész Fiorentinot egy telefonnal és volt, hogy többezer dollárt költött egy este alatt piára és prostikra.

Donya Fiorentino és Gary Oldman

Az ex felejelentést is tett azkkor a Los Angeles-i rendőrségen, de nem sokat foglalkoztak az üggyel. Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy ezek a vádak akkor hangzottak el, és/vagy kerültek napvilágra, amikor a Oldmanék váltak.

A színész tagadja a vádakat.

Nem Oldman az első mostanában, akit egy nagy díj után megvádolnak (vagy veszik elő régebbi ügyeit): James Franco volt az, akit még a Golden Globe éjjelén vádolt meg egy nő azzal, hogy régebben erőszakoskodott vele. Franco az idei díjszezon egyik fő esélyese volt a The Disaster Artist című filmjével, aminek rendezője és főszereplője is volt. Az Arany Glóbuszt meg is kapta, és az Oscarra is bőven esélyes volt, de a balhé miatt nem kockáztattak vele kapcsolatban, és így ki is hagyták teljesen a gáláról, a jelöltek közül, és a színész még a díjátadóra sem ment el.

(borító: variety.com, kép: parismatch.com)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/49525/pics/lead_800x600.jpg
Gary Oldman,Rövidzárlat,zaklatás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?