Nem sikerült a mesterhármas – a chilei film húzta be az Oscart Enyedi elől

Az előrejelzések igaznak bizonyultak, és Enyedi Ildikó mozijával nem sikerült a bravúr, nem nyert magyar alkotás zsinórban harmadszorra. Helyette – a dél-amerikai A fantastic woman kapta az aranyszobrot.

Tegnap már tippelgetős cikkünkben tatolgattunk, de nem az jött ki győztesen, mint amit mi megjósoltunk. Ennek ellenére tény, hogy A fantastic woman nyert, amit kényes és aktuális témát feszeget, és ugye az sem elhanyagolható, hogy annak ellenére, hogy a Netflix nemrég megvásárolta a Testről és lélekrőlt, nem igazán tudtak vele mit kezdeni, ami a reklámozást illeti. Szomorú, de ez van: leginkább a reklám és a sajtóvisszhang az, ami segít egy filmet az előremenetelben.

Ahogy Enyedi is megállapította:

Kevésbé ismert film, mint a többi. Az utolsó körben az dönt, hogy mennyien szavaznak. Egyszerűen az előző körökben azok szavaztak, akik bizonyítottan látták a filmet, ők tovább juttatták, most bárki szavazhat és érthető módon azok a filmek, amelyekről több szó van, komolyabb eséllyel indulnak.

Ez kétségkívül megvalósult a A fantastic woman esetében, vagyis tényleg nem lehetett elmenni mellette szó nélkül, és híre megelőzte őt. A Testről és lélekről esetében valami sajnos nagyon félrecsúszott, és ezért is nyilatkozta maga Enyedi is, hogy nem hiszi, hogy filmje nyerni fog a gálán.

Ennek ellenére viszont baromi nagy szó, hogy a mozi idáig eljutott, a számtalan eddigi elismerésről nem is beszélve, és végre volt megint egy olyan Oscar-gála, amin izgulni és szurkolni lehetett.

Enyedi még tegnap is ezt mondta:

Nem baj, mert akkor a következő filmmel vissza fogunk jönni.

Reméljük jövőre tényleg így lesz (kiegészülve egy újabb magyar nyertessel)!

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/49439/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?