Blogolj!

Megvannak a szexuális zaklatással vádolt Casey Affleck utódai az Oscar-gálára

Az Oscar-gála egyik régi hagyománya, hogy a legjobb női főszereplőnek járó díjat az előző év férfi kategóriájának győztese adja át, ez idén megszakad Casey Affleck szexuális zaklatási ügyei miatt.

A színész maga mondott le a lehetőségről, elkerülve ezzel a műsor bojkottját, illetve az esetleges későbbi támadásokat. Az igaz ugyan, hogy az ifjabb Affleck esetében nem új keletű a szexuális zaklatási vád, mégis jobbnak látta megelőzni az újabb botrányokat. Az illetékesek sem tiltakoztak túlzottan a döntése ellen. 

A színész állítólag még az I'm Still Here című áldokumentumfilm forgatása során bántalmazott nőket, és annak ellenére, hogy a felek végül peren kívül megegyeztek, egyre többen nézték rossz szemmel, hogy ilyen múlttal és a #metoo-kampány után pont ő adjon át egy női díjat.

Az Akadémia pedig nem siette el az utódpótlást, de most végre kiderült, hogy ki, vagyis kik fogják helyettesíteni színészt: a szintén Oscar-díjas Jennifer Lawrence és Jodie Foster. További érdekesség egyébként, hogy nem csak Afflecket cserélték le, ugyanis Emma Stone helyett Helen Mirren és Jane Fonda fogja átadni a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat. 

A vasárnap éjjel kezdődő díjátadóról egyelőre annyit tudni, hogy lesz benne egy külön rész, ami a szexuális zaklatási botrányokkal fog foglalkozni, valamint az ezek hatására megszületett Time’s Up mozgalommal.

(Borító: variety.com, Fotó: foxnews.com)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/49418/pics/lead_800x600.png
Casey Affleck,Jennifer Lawrence,Oscar-díj,Rövidzárlat,zaklatás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?