Blogolj!

Oscar-totó: Legjobb színészek

Miután a női és férfi mellékszereplőkön is túlvagyunk, a legjobb színésznőket is kiveséztük, jöjjenek azok a férfiak, akik az aranyszoborra ácsingóznak idén. Vegyes és ugyancsak erős a lista.

Timothée Chalamet (Szólíts a neveden!)

Marha fiatal, viszonylag ismeretlen, de ez nagyon rövid ideig fog tartani. Mármint az ismeretlenség, ugyanis nem elég, hogy épp 22 éves lett, bevállalós és hiteles alakítást nyújt a Szólíts a neveden!-ben, emellett épp Woody Allen-mozin dolgozik és egy másik Oscar-jelölt filmben, a Lady Birdben is feltűnik. Ha nyerni nem is fog, de a jelölés hatalmas lökést ad neki a következő évekre.

Daniel Day-Lewis (Fantomszál)

Ha színészet, akkor Day-Lewis. A method acting császára, az átszellemülés pápája nyakig van Oscarokkal, jelölésekkel és persze tehetséggel. Bármihez nyúl, az maga a minőség, és mivel a Fantomszálat utolsó filmjeként harangozták be, így illetlenség lett volna nem jelölni. Nyerni viszont valószínűleg nem fog már.

Daniel Kaluuya (Tűnj el!)

Bár hiteles volt és alakításába nem lehet belekötni, ez a jelölés inkább volt gesztusértékű, mint valódi, ami leginkább pedig a film témájának szól.

Gary Oldman (A legsötétebb óra)

Az idei Oscar és a legjobb színész kategória gyakorlatilag neki van megágyazva. Teljes joggal, hiszen Oldman kiváló színész, és ehhez képest nem igazán kapott díjakat. Idáig, hiszen ebben a szezonban kb mindent megnyert, amit meg lehetett. (Most is fog.)

Denzel Washington (Roman J. Israel, Esq.)

Washington kb Meryl Streep-féle jelenségben részesül, vagyis akárhányszor filmet csinál, őt jelölik. Most sem meglepő, de ebben a mezőnyben sokkal kiemelkedőbb sajtóval ellátott alakítások vannak, tehát a jelölés az ő esetében is inkább csak szimbolikus.

Aki szerintünk nyerni fog: Gary Oldman. Hatalmas meglepetés lenne, ha nem így lenne, hiszen elmondható, hogy A legsötétebb óra lényegében azért készült el, hogy Oldman végre valahára kapjon egy Oscart. Nem ezért kéne kapnia, de ezért fog.

Aki szeretnénk, hogy nyerjen: A meglepően fiatal és meglepően átütő Timothée Chalamet finom és érzékeny alakítása Oscar-érett, de mivel még kis névről és csupán 22 évről van szó, így egy Oldman ellen nem lesz esélye és ez jól is van így.

(borító: adn.com, képek: imdb.com)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/49361/pics/lead_800x600.jpg
lista,Oscar-díj,Vegyes vágott
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?