Blogolj!

Oscar-totó: Legjobb színésznők

A női és férfi mellékszereplők után jöjjenek újra a csajok, ezúttal a főszereplők. Erős mezőny, semmi kétség.

Sally Hawkins (A víz érintése)

A víz érintése az idei nagy favorit, tizenhárom Oscar-jelöléséből várhatóan szép számmal fog díjakat bezsebelni. A néma hősszerelmest alakító Hawkins viszont valószínűleg nem lesz a nyertesek között, egész egyszerűen azért, mert keményebb ellenfelei vannak.

Frances McDormand (Három óriásplakát Ebbing határában)

Mint például a csodálatos Frances McDormand. Ő az a színésznő, akiről nem tudod levenni a tekintetedet, ha a vásznon van. Hatalmas karizmája és minimalista, de borzasztó szuggesztív jelenléte letarolt eddig mindenkit, nem is véletlen az a sok díj idén.

Margot Robbie (Én, Tonya)

Igazából alakítását tekintve minden esélye megvan arra, hogy kapjon egy Oscart. A film és a karaktere is olyan, amit szeretni szokott az Akadémia, de egyszerűen a hájp körülötte kisebb, mint társainál.

Saoirse Ronan (Lady Bird)

Nagyszerű, mint mindig, nem is lehet belekötni, de valahogy a mezőny többi tagjához képest semmilyen. Sok ilyet láttunk már, nincs is semmi baj vele, de nagy rá az esély, hogy csak a jelölésig jut el.

Meryl Streep (A Pentagon titkai)

Bármit csinál, Oscar-díjas alakítás. Már ő sem tudja számon tartani, hogy hányszor és milyen filmért jelölték, ami érthető is, hiszen huszonegyszer (!) jelölték, amiből hármat díjra is váltott. Tökéletes, halál profi, imádjuk is, de sanszos, hogy az idei jelölése csak szimbolikus.

Aki szerintünk nyerni fog: Frances McDormandot tolják idén, de nagyon. És megérdemelten, de nagy meglepetés lenne és legalább váratlan fordulat, ha például Margot Robbie vinné el előle a díjat.

Akit szeretnénk, hogy nyerjen: Nincs mese, McDormand toronymagasan kiemelkedik az idei mezőnyből. Számunkra ő az egyértelmű.

(borító: goldderby.com, képek: imdb.com)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/49298/pics/lead_800x600.jpg
lista,Oscar-díj,Vegyes vágott
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?