Blogolj!

Vérbeli erdélyi thriller a láthatáron

Az elsőfilmes Bagota Béla Valan című mozija tavasz közepéig forog majd. A filmben erdélyi magyarok szerepelnek, és műfaját tekintve nemcsak azért izgalmas, mert kevés magyar thriller készül, hanem mert igazi skandináv jellegű sztorit ígér.

A film a román forradalom idején játszódik: Valanból eltűnik egy 13 éves lány, majd 22 évvel később bátyja már rendőrként nyomoz gyerekkereskedelemmel kapcsolatos ügyekben, de egy holttest felbukkanása és egy gyilkosság miatt visszatérnek a múltbéli traumák. Vajon a rég eltűnt húgát találták meg?

Bár Bagota elsőfilmes, olyan filmeken dolgozott, mint a Swing, Kút, Isteni műszak. Kisfilmje már készült, a Tiszta kézzel diplomafilmje volt, amivel elnyerte a Simó-díjat is.

A Valan fő helyszíne az erdélyi Balánbánya, de vesznek fel jeleneteket Budapesten, Brassóban és Sepsiszentgyörgyön is.

A rendező-forgatókönyvíró elmondta, hogy

a Valan azokra a gyerekekre, fiatalkorúakra fókuszál, akik egyik pillanatról a másikra nyomtalanul eltűnnek. Lehet, hogy találkozunk a fényképükkel a hírekben, a tejes dobozokon vagy a statisztikákban, de megpróbáljuk elfordítani a fejünket és menni tovább, de ezek a gyerekek attól még ott vannak valahol – valahol a sötétben.

A film a tervek szerint 2019-ben kerül mozikba.

(kép: Kántor László)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/49240/pics/lead_800x600.jpg
krimi,Rövidzárlat,thriller
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?