Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:55 M5
hirdetés
Blogolj!

Natalie Portmant is erősen befolyásolta a #metoo mozgalom

Mint ahogy mindenki mást is, aki Hollywoodban dolgozik, ismert és a hangját hallatja. Ősz óta két oldal alakult ki a #metoo és a Time’s Up-mozgalom körül. A legtöbben támogatják, de sokak szerint már átlendültünk a ló túloldalára. Natalie Portman is nagy hangadó ebben a témában, be is szólt egy lazát a Golden Globe-on is, és minden tekintetben kiáll a nők mellett.

Ezzel persze nincsen gond, sőt, viszont most már olybá tűnik, hogy annyira paranoid lett mindenki, hogy nehogy valami miatt megszólják/megvádolják, hogy Natalie Portman is elérkezettnek látta az időt, hogy egy csaknem 10 éves sztori miatt magyarázkodjon.

Szerencsére nem zaklatásról van szó, vagyis Portman nem zaklatott senkit, hanem arról a 2009-es Roman Polanski-ügyről, amikor az USÁ-ból 1978-ban szexuális zaklatási ügye miatt elmenekült rendezőt letartóztatták Svájcban. (Talán még emlékszünk rá: ment egy ideig a huzavona, hogy Svájc kiadja-e az Egyesült Államoknak, vagy sem.)

Ekkor indult el egy Polanskit támogató petíció, amit Portman akkoriban alá is írt többek között Tilda Swintonnal, Woody Allennel és Martin Scorsese-vel egyetemben.

Mai fejjel ez már ugye elég kínos lett neki, hiszen a színésznő mostanában felszólal a zaklatások ellen, és nem mutat valami jól, hogy kilenc évvel ezelőtt egy szexuális ragadozót biztosított támogatásáról.

Állítása szerint nagyon megbánta tettét, és igazából csak azért írta alá, mert más azt mondta neki. Ma már másképp vélekedik a dolgokról, és még azt is hangsúlyozta, hogy Dylan Farrow-nak, azaz Woody Allen lányának is hisz azzal kapcsolatban, hogy megvádolta apját zaklatással.

Woody Allen lánya szerint apja „túl régóta hazudik"

Woody Allen nevelt lánya, Dylan Farrow csütörtökön szólalt meg először a tévékamerák előtt a rendező elleni évtizedekkel ezelőtti gyermekmolesztálási vádakkal kapcsolatban és elmondta, hogy Allen "túl régóta hazudik"; azt kívánja, bárcsak vádat emeltek volna ellene amiatt, hogy gyermekkorában molesztálta őt.

Ilyen esetekben újra és újra felmerül a kínzó kérdés: vajon csak a botrány és a közvélemény hatására formálódik a gondolkodás, illetve, hogy külön lehet-e választani a szarembert, a remek szakembertől?

(kép: nme.com)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/48926/pics/lead_800x600.jpg
Natalie Portman,Roman Polanski,Rövidzárlat,zaklatás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?