Blogolj!

Kulcsfontosságú 56-os filmet láthatunk hamarosan

Szó szerint. Erre pedig az ad okot, hogy Bergendy Péter Trezor című filmjének „főszereplője” egy, a forradalom alatt elveszett trezor kulcsa.

A film alapsztorija szerint egy lakatos az 56-os forradalom idején már tíz éve ül ártatlanul börtönben, amikor egy férfi megkéri őt, hogy a belügyminisztériumban található trezort törjön fel, majd lopják el a benne lévő aktákat. Az esetnek amúgy valós alapja van, ugyanis tényleg létezett egy a bizonyos elveszett kulcs hatvan évvel ezelőtt.

A Trezor egyébként tévéfilmnek készült el, február végén fejezték be a forgatást. Főszereplői a leginkább az Aranyéletből ismert (és lassan már a csapból is folyó) Anger Zsolt, valamint Scherer Péter, és ami már jó pár éve garancia a minőségi és hiánypótló magyar történelmi filmekre, hogy a forgatókönyvíró ebben az esetben is Köbli Norbert volt. Szintén Köbli volt az, aki A berni követ, a Félvilág és a nemsokára tévében látható Örök tél című filmeken is dolgozott

Háború a küszöbön innen és túl - Félvilág

Ha valami magyar tévéfilmként van beharangozva, akkor az embernek valahogy nem dobban meg a szíve és nem várja tűkön ülve az adott alkotást. De szerencsére Szász Attila filmje más, már csak elég az előzetesét megnézni, hogy ezt lássuk, vagy azt, hogy milyen stáb áll a Félvilág mögött. A film a XX.

A Trezorban Schereren és Angeren kívül még feltűnik majd Tasnádi Bence, Elek Ferenc, Hámori Gabriella és Bezerédi Zoltán is.

Bergendy rendezését ősszel lehet majd látni a Dunán, akinek már meg is van a következő terve; a magyar filmes palettát fogja színesíteni horrorja, ami egy kísértetsztorit dolgoz fel a száz évvel ezelőtti Magyarországon.

(kép: MTI - Kovács Tamás)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/48914/pics/lead_800x600.jpg
Félvilág,Örök tél,Rövidzárlat,történelmi
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?