Blogolj!

Egy német színésznő is felszólalt a #metoo ellen

Liam Neeson, Catherine Deneuve és Brigitte Bardot után újabb filmes fejtette ki véleményét a #metoo kampány ellen. Hanna Schygulla a most is zajló Berlini Filmfesztiválon röviden összefoglalta, hogy ő mit is lát igazán problémának a mai világban.

A #metoo természetesen nem kerülte el a Berlinalét sem, így a színésznő példaként Rainer Werner Fassbinder német rendezővel való munkáját hozta fel. Schygulla elmondta, hogy

Fassbinder felpofozott a forgatáson. Ez most már tabu, de akkoriban ez ment. Szerintem az a probléma, hogy az emberek keveset érnek egymáshoz.

Fassbinder és Schygulla a hetvenes években

A kijelentés mondjuk elég érdekes, hiszen mégsem azt várja az ember, hogy a másik egy pofon formájában közeledjen felé, tehát a szándék, hogy a #metoo ellen fejtse ki véleményét, kissé félresikerült.

Fassbinder amúgy nem volt könnyű eset, és a hetvenes években, amikor a színésznővel együtt dolgoztak az Effi Briest című filmen, a két alkotó kapcsolata kifejezetten feszült volt. (Ennek ellenére még megcsinálták később a Maria Braun házasságát is)

Hanna Schygulla egyébként a The Prayer című filmjét népszerűsíti épp Berlinben.

(képek: variety.com, theredlist.com)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/48865/pics/lead_800x600.jpg
Rövidzárlat,zaklatás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?