Blogolj!

Suttyó humor kell a népnek

Bekövetkezett, amire eddig is számítani lehetett: a Valami Amerika 3 első helyen nyitott az országos mozi top10-ben. Ez több mint 110 ezer nézőt jelent.

Pontosan 116030 ember ült be a Herendi-féle börtönös-proli humorú megúszós filmre, ami mondjuk nem annyira meglepő. Nem is a színvonal miatt, hanem azért lássuk be, a Valami Amerika egy márkanévvé nőtte ki magát az elmúlt 16 évben. Ami persze érthető, és vigasztaljon minket az a gondolat, hogy attól még, hogy sikeres egy film, nem biztos, hogy jó is. Ettől függetlenül persze a készítők szépen megszedik magukat, de szerencsére arról már biztosítottak minket a sajtóvetítés utáni sajtótájékoztatón, hogy negyedik rész nem lesz. (Bár ezek után ki tudja, mit hoz a következő pár év.) 

Egyébként ez a 116 ezres nézőszám tényleg nagy szó, a rendszerváltás óta a második legjobban nyitó magyar filmről beszélünk. Az első 1997 óta még mindig A miniszter félrelép, viszont ebben az évben kimagaslóan a Valami Amerika 3 tarol, ha a nyitóhétvégét nézzük. Ez azt jelenti, hogy amerikai blockbustereket is maga mögé utasított, olyanokat, mint például a legújabb Marvel-film A fekete párduc, vagy a hatalmas sikereket elért Ötven árnyalat-trilógia befejező része. 

Csak egy rossz vicc - Valami Amerika 3

„-Láttad a Valami Amerika 3-at? -Jaaa, azt amiben buzik táncolnak?" Körülbelül így tudom elképzelni az első reakciókat a Valami Amerika harmadik etapjáról, ami franc tudja, hogy miért készült el. Ja, igen, nyilván a pénz miatt. Persze a pr duma biztos az, hogy „a rajongók szinte követelték".

Herendi Gábor igazi közönségfilm-gyártó, úgy tűnik, tényleg tudja, mi kell a népnek (vagy legalábbis a nép azt hiszi, hogy tudja, de ebbe ne menjünk bele…), mert több filmje is nagyon belehúzott már az indulásnál (ilyen volt a Magyar vándor és a Kincsem is).

Kétségtelen volt, hogy siker az lesz (a kritikában mi is megjósoltuk), de azért ez mégiscsak szomorú valahol, na.

(kép: Wlcsek András)

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/48812/pics/lead_800x600.jpeg
Rövidzárlat,Valami Amerika 3
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?