Blogolj!

Uma Thurman is kitálalt: megalázták és zaklatták

A színésznő eddig csak utalgatott arra, hogy őt is megkörnyékezte Harvey Weinstein, de eddig még nem fejtette ki, hogy mi is történt közte és a producer között. Sokan vártak arra, hogy Thurman megszólaljon, ugyanis köztudott, hogy sokszor dolgozott Weinsteinnel. A színésznő most megtörte a csendet.

A New York Times hozott le egy cikket Thurman sztorijáról, amiben a színésznő elmesélte, hogy

Weinstein egy párizsi szállodában fürdőköpenyben várta őt, de ekkor még Thurman nem gyanakodott, azt gondolta, hogy a férfinak csak ez a furcsa szokása. De ezután Weinstein a szaunába próbálta becsábítani a nőt, aki viszont számon kérte a dolgot, mire Weinstein zavarba jött és kiment a szaunából.

Ezek inkább kínos, mintsem durva esetek voltak, ám Thurman egy támadásról is beszélt:

Még a Ponyvaregény idején, azaz 1994-ben Weinstein egy londoni hotelben lelökte a padlóra Thurmant, rámászott és mutogatta magát a nőnek.

Mindenféle kellemetlen dolgot művelt. Próbáltam visszaszerezni az irányítást

-meséli Thurman

Ezek után a férfi bocsánatot kért, de legközelebb amikor Weinstein megint próbálkozni kezdett a nő megfenyegette, hogy ha még egyszer ilyet csinál, akkor tönkreteszi a férfi karrierjét, családját és hírnevét.

A producer szóvivője elismerte, hogy próbált közeledni Weinstein Thurman felé, csak a módszerei nem voltak épp a legjobbak és félreértette a jeleket, azt hitte, hogy a nő is flörtöl vele.

Thurman a kitálalásban itt viszont még nem állt meg: Quentin Tarantinot is bemártotta, mégpedig azzal kapcsolatban, hogy többször is megalázta őt a Kill Bill forgatásán.

A kivételesen sokáig, kilenc hónapig tartó munka során, több olyan helyzet is volt, amikor Thurman kényelmetlenül, vagy épp veszélyben érezte magát. Az egyik ilyen eset, amikor a film egyik autós jelenete előtt a kocsit megbuherálták a felvételek miatt. Ám Thurman így már nem érezte biztonságban magát vezetés közben és kaszkadőrt kért a jelenethez, amit viszont Tarantino nem intézett el neki. A forgatás során lett is baleset; Thurman nekiment egy fának, és megsérült a nyaka és a térde.

A felvételeket nagyon nem akarták neki odaadni, és csakis azzal a feltétellel sikerült megkaparintania 15 évvel az eset után az anyagot, ha belemegy abba, hogy nem perel. A felvételek így nagy nehezen már Thurmnannél vannak, viszont a rendező és a színésznő viszonya ekkor romlott meg igazán.

Ezért is volt készséges a sérülés mellett megaláztatások kapcsán is, így elmesélte, Tarantino fojtogatta (a filmben úgy látjuk, hogy a japán Gogo szorítja a nyakát) és leköpte (a sztori szerint Michael Madsen teszi ezt) Thurmant a forgatás alatt. Persze a film és a jelenetek kedvéért, de a színésznő arra panaszkodik, hogy ezzel borzasztó kínos helyzetbe keverte a rendező.  

A New York Times cikkének megjelenése óta számos ismert embert reagált Uma Thurman mellett és Tarantino és Weinstein ellen.

Asia Argento színésznő, akit Weinstein zaklatott, csak annyit írt ki:

Tarantino baszódjon meg örökre.

De Jessica Chastain, Judd Apatow is kiállt a színésznő mellett.

 

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/48119/pics/lead_800x600.jpg
Harvey Weinstein,Quentin Tarantino,Rövidzárlat,Uma Thurman,zaklatás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?