Blogolj!

Csillagot kap Gina Lollobrigida

Az isteni Gina Lollobrigida végre csillagot kap a hollywoodi Hírességek sétányán, végleg beírva magát az álomgyár történetébe. 

A 90 éves díva lesz a 14. olasz sztár, aki csillagot kap a Hírességek sétányán, nevét pedig a 2628. csillag őrzi majd. A csütörtöki ünnepségen Antonio Verde olasz konzul is köszönti fogja majd a színésznőt, Dario Franceschini kulturális miniszter pedig személyes üzenetben üdvözli majd Lollobrigidát.

Gina Lollobrigida 90

Luigia Lollobrigida a Rómához közeli Subiacóban, egy festői kis faluban nevelkedett három lánytestvérével. Fiatalon kitűnt társai közül szépségével, 1947-ben elnyerte a Miss Róma címet, a Miss Italia versenyen pedig harmadik lett. Mario Costa filmrendező 1946-ban egy római utcán fordult meg utána, így került tizenkilenc évesen a film világába.

Gina Lollobrigida a világ egyik ikonikus színésznője” – nyilatkozta Ana Martinez, a hollywoodi csillagavató ceremóniák producere. 

Azonban nem csak a csillagavatás lesz az egyetlen elismerése a dívának, ugyanis csütörtök este a Los Angeles-i Olasz Kulturális Intézetben egy Olaszországot mint filmforgatási helyszínt népszerűsítő fesztiválon is kitüntetik majd. A Filming On Italy-életműdíjat Danny Huston színész nyújtja majd át Lollobrigidának. 

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/47951/pics/lead_800x600.jpg
Gina Lollobrigida,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?