Blogolj!

Első televíziós sorozatán dolgozik az Oscar-díjas osztrák rendező

Nagyszabású nemzetközi tévésorozatot készít az Oscar-díjas osztrák rendező, Michael Haneke. 

Haneke a tízrészes Kelwin's Book című széria forgatókönyvét írja, kreatív vezetőként dolgozik a sorozaton, és két epizódot maga fog rendezni is. Ez lesz az első alkalom, hogy Haneke egy nemzetközi sorozatot jegyez – tájékoztatott kedden a sorozat gyártója, az UFA német filmes és televíziós produkciós vállalat.

A Kelwin könyve egy maroknyi fiatalról szól a közeli jövőben, akiknek repülőjükkel kényszerleszállást kell végrehajtaniuk szülőföldjük határain kívül. A sorozat producere Nico Hofmann és Benjamin Benedict.

"Tíz tévéfilm és 12 játékfilm után végre egy hosszabb produkción is akartam dolgozni" - mondta el a 75 éves Haneke, A fehér szalag és a Szerelem rendezője. A filmes a Frankfurter Allgemeine Zeitungban arról is beszélt, hogy kronológiai sorrendet követ a történet.

"Úgy alakul majd, mint egy hosszú regény" – mesélte. A széria párhuzamosan játszódik a közeli jövőben és a közelmúltban.

Hofmann szerint az, hogy a nagyszerű európai filmes egy sorozat felé fordul, önmagában is kisebb szenzáció. Haneke a kis csoportnyi fiatal történetén keresztül azt vizsgálja, hogy voltaképpen milyen elvek szerint szeretnénk élni

Azt egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy mikor kezdődik a produkció forgatása, és mikorra tervezik a bemutatót.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/47902/pics/lead_800x600.jpg
dráma,Michael Haneke,Sorozat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?