Blogolj!

Anthony Hopkins és Mel Gibson ezúttal a legrosszabbak között

A díjszezon csúcsa az Oscar-gála, de amit még jobban vár a lelkesen gonoszkodó közönség, az az Oscar előestéjén megszervezett Arany Málna díjátadó. Általában nem okoz meglepetést a jelöltek listája, de most több egykor ünnepelt Oscar-díjas színész is a legrosszabbak között van.

Az mondjuk nem meglepő, hogy a Michael Bay-féle Transformers: Az utolsó lovag kilenc kategóriában esélyes az Oscar-díjak ellenpontjaként átadott Arany Málna-díjra. Többek között a  legrosszabb film és a legrosszabb színész kategóriában is jelölt lett, utóbbiban Anthony Hopkins és Mark Wahlberg is esélyes.  

A mostanában nem éppen karrierje csúcsán lévő Johhny Depp sem maradhat ki a szórásból: a Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja című filmért kapott Arany Málna-jelölést. Darren Aronofsky pedig az Anyám! –ért lett jelölt, amely megosztotta a közönséget: egyik fele mennybe dicsérte, a másik nevetségesnek titulálta a mozikban megbukott produkciót, amelynek főszerepét Jennifer Lawrence alakította. A viszonylag pocsék A múmia című mozi főszerepéért Tom Cruise és Russell Crowe mellett a Megjött apuci! 2.-ért Mel Gibson is megkaphatja az Arany Málnát.

A díj jelöltjeit és győzteseit online szavazással állapítják meg. Az Arany Málna-díjat odaítélő rajongói közönségnek mintegy ezer tagja van 24 országból. A tagok online regisztrálnak és 40 dolláros (tízezer forintos) tagsági díjat fizetnek. 

Az Arany Málna-díjat 1980-ban alapították azzal a céllal, hogy az előző év legrosszabb filmjeit és alakításait jutalmazzák. A győztesek aranyfestékkel lefújt málnaszemet ábrázoló szobrot kapnak trófeaként az évente megrendezett ceremónián, amelyet mindig az Oscar-gála előestéjére időzítenek. 

A trófeák nyerteseit március 3-án jelentik be.

 

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/47568/pics/lead_800x600.jpg
Anthony Hopkins,díj,Mel Gibson,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?