Blogolj!

Bocsánatot kért a szexuális zaklatások áldozataitól Catherine Deneuve

Bocsánatot kért a szexuális zaklatások áldozataitól Catherine Deneuve, miután a francia sajtóban és a közösségi médiában is darabokra szedték, amiért ő is aláírta azt a nyílt levelet, amely szerint a zaklatási ügyek elleni kampány már túl messzire ment.

A színésznő azt írta, sajnálja, ha megbántotta azokat, akik áldozataivá váltak a „förtelmes” zaklatási ügyeknek.

Deneuve a múlt héten adta nevét egy száz befolyásos nő – köztük írók, előadók, tudósok – által aláírt nyílt levélhez, amely szerint a férfiakat hagyni kell, hogy szabadon „ostromolhassák a nőket”. Hangsúlyozták, hogy a „nemi erőszak bűntény, de a makacs vagy ügyetlen flörtölés nem az és a nők körüli legyeskedés sem macsó agresszió”.

Catherine Deneuve a #metoo-kampány ellen

Száz francia, a filmszakmában dolgozó nő írt alá egy nyílt levelet, ami a #metoo ellen szólal fel. Köztük van a francia díva, Catherine Deneuve is. Szerintük a Hollywoodban kirobbant szexuális zaklatásos botrány kapcsán létrehozott kampány túl messzire ment. Alapvetően is kényes téma a szexuális zaklatás, molesztálás, pláne amióta a nyílt titkok is nyilvánosságot kaptak a filmiparban az elmúlt hónapokban.

Feminista aktivisták azonban úgy értelmezték, hogy ezzel a hozzáállással Deneuve és a többiek trivializálják a szexuális erőszakot – tájékoztatott a BBC News hétfőn.

A Le Monde-ban megjelent levél azzal érvelt, hogy miközben a hatalmukkal visszaélő férfiak ellen törvényesen fel kell lépni, a feljelentgetések lassan parttalanná válnak.

Deneuve a vasárnapi Liberationban kiadott közleményében már sajnálkozását fejezte ki az áldozatoknak, akiket a Le Monde-ban publikál levél megbánthatott.

Ők, de csakis ők azok, akitől bocsánatot kérek

– hangoztatta a színésznő.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/47234/pics/lead_800x600.jpg
Catherine Deneuve,Rövidzárlat,zaklatás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?