Blogolj!

Mark Wahlberg eladományozza kizsarolt millióját

Arról már mi is beszámoltunk korábban, hogy Mark Wahlberg másfél millió dollárt tett zsebre A világ összes pénze című Ridley Scott film pótforgatásaiért, - amire ugye Kevin Spacey szexuális zaklatási botránya miatt volt szükség, - míg női partnere, Michelle Williams mindössze 800 dollárt vihetett haza ugyanazért a munkáért. 

Nem meglepő, hogy Hollywoodban botrány lett az esetből, és megint előtérbe került az az óriási szakadék, ami a férfi és a női színészek fizetése között húzódik. A helyzetet tovább csak tovább rontotta az a tény, hogy Walhberget és Williamst is ugyanaz az ügynökség, a WME képviseli, így cégnél mindenképpen tudniuk kellett arról, hogy az egyik ügyfelüknek mennyit sikerült kialkudni a plusz munkáért, mégsem tettek ez ügyben semmit. Sőt, Williamsnek még csak nem is szóltak, hogy férfi kollégája mennyi pénzt kért az újraforgatásokért. 

A hab a tortán, hogy a hír napvilágra kerülése óta, már az is kiderült, hogy Wahlberg lényegében megzsarolta a stúdiót, hogy megkapja a másfél millió dollárt. A színésznek ugyanis a szerződése lehetőséget adott arra, hogy megvétózzon egy új színészt, így jelen esetben azt, hogy Christopher Plummerrel helyettesítsék Spacey-t, így a stúdió kénytelen volt fizetni, hogy Plummerrel megkezdődhessenek az újraforgatások. 

Több milliós programot indítottak a szexuális zaklatások ellen a hollywoodi sztárok

Több mint 300 hollywoodi színésznő, forgatókönyvíró, rendező, producer és a filmszakma más jeles képviselői programot indítottak a szexuális zaklatások ellen nemcsak a filmiparban, hanem minden amerikai munkahelyen. Az idő lejárt (Time's up) nevű kampányt a The New York Times napilapban egy hétfőn közzétett nyílt levélben ismertették többek között olyan hírességek, mint Cate Blanchett, Ashley Judd, Eva Longoria, America Ferrera, Natalie Portman, Rashida Jones, Emma Stone, Natalie Portman és Meryl Streep.

Na, most ott tart a dolog, hogy valószínűleg Walhberg rájött, hogy ő is csúnyán megütheti a bokáját, ha a botrány tovább fokozódik, így úgy döntött, hogy nagylelkűen elajándékozza a kizsarolt fizetését, ráadásul Michelle Williams nevében és naná, hogy a Time's Up-mozgalomnak, akik a szexuális zaklatás áldozatainak nyújtanak jogi segítséget. A színészek ügynöksége, a WME is elismerte, hogy hibázott ezért a cég további 500 ezer dollárral támogatják a kezdeményezést. 

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/47208/pics/lead_800x600.jpg
Kevin Spacey,Mark Wahlberg,Michelle Williams,Ridley Scott,Rövidzárlat,zaklatás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?