Blogolj!

Csillagot kap Minnie egér

Miki és Minnie egér 1928-ban "születtek" meg Walt Disney-nek és Ub Iwerksnek köszönhetően. Mint a világ egyik legnépszerűbb rajzfilmfigurája, Minnie 90 évesen a hollywoodi hírességek sétányán csillagot kap.

Teljes nevén Minerva Mouse azért jött létre, mert megalkotói úgy gondolták, hogy Miki egér mellé elkéne egy lány is. Így 90 évvel ezelőtt létrejött a páros, és bár már a Plane Crazy-ben és a The Gallopin’ Gaucho-ban is együtt szerepeltek már, kezdetben nem igazán érdekelte a közönséget a két figura, így a hivatalos debütálásuk inkább a Steamboat Willie című rajzfilmhez köthető, ami Buster Keaton egyik filmjének kifigurázása volt.

Minnie egér 70 moziba szánt rajzfilmben szerepelt, de társa sokkal népszerűbb volt, aki később már más partnereket kapott maga mellé Donald kacsa és Pluto személyében. Viszont ahogy elterjedt a tévé, úgy nőtt Minnie népszerűsége is, így mostanra egyértelműen kiérdemelte helyét a hírességek sétányán, ahol Miki egér már 1978-ban, 50. évfordulóján megkapta a maga csillagát.

Minnie csillaga január 22-én adják át, a rendezvényen részt vesz Katy Perry is.

1
https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/47210/pics/lead_800x600.jpg
animáció,mese,Rövidzárlat
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Zoltán 2018-01-14 14:04:21
Hamarosan kiderül, zaklatták.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?