Blogolj!

Liam Neeson szerint Hollywoodban már boszorkányüldözéssé vált a zaklatási botrány

Liam Neeson új filmje, a The Commuter – Nincs kiszállás promóciós turnéján fejtette ki a véleményét a zaklatási ügyekről az ír The Late Late Show-ban.

Neeson elmondta, jó dolognak tartja, hogy foglalkoznak a molesztálási ügyekkel, de ezzel együtt szerinte ma már afféle boszorkányüldözés zajlik.

A műsorvezető kérdésére a 65 éves színész kifejtette véleményét, miszerint neki úgy tűnik,

az ismert embereket hirtelen különböző vádak érik, amiért mondjuk hozzáértek egy lány térdéhez, vagy ilyesmi, és ezért kirúgják őket a műsoraikból.

A színész erre Garrison Keillor amerikai rádiós esetét hozta fel példának, miszerint a műsorvezető egy tragikus történetet mesélő nővel beszélgetett, akit együttérzésből megakart ölelni, csakhogy a nő nyitott hátú felsőt viselt és így a rádiós hozzáért a bőréhez. Keillor azonnal bocsánatot kért és a nő is azt mondta, nem történt semmi, majd hónapokkal később mégis feljelentette zaklatásért, amiért azonnal ki is kirúgták az állásából.

Ezzel együtt Neeson úgy véli, hogy a zaklatási botrány során lelepleződött olyan közismert személyek, mint Harvey Weinstein és Kevin Spacey tetteire nincs bocsánat, de amivel már például Dustin Hoffmant vádolják az szerinte megint csak túlzás.

Természetesen a téma kapcsán a #MeToo-mozgalom is feljött, amiről Neeson úgy vélekedik, hogy pozitív és egészséges dolog, hogy elindult ez a kezdeményezés. Végül hozzátette reméli, hogy a film-, a zene-, és a színházi világ mellett más területekre is kiterjed majd a zaklatások elleni kampány.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/47191/pics/lead_800x600.jpg
Dustin Hoffman,Harvey Weinstein,Kevin Spacey,Liam Neeson,Rövidzárlat,zaklatás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?