Blogolj!

Milyen lenne Han Solo az igazi Han Solo nélkül?

Pontosabban Harrison Ford nélkül? Nehéz elképzelni, hogy a populáris kultúra egyik legfontosabb filmes univerzumában más legyen a sármos csempész, de a Csillagok háborúja születésénél nem volt annyira egyértelmű még, hogy Harrison Ford lesz a befutó.

A legvagányabb űrkarakter szerepére elég sokan ácsingóztak akkoriban és most, hogy a Han Solo-mozi lassan de biztosan közelít a mozikba, tekintsünk egy kicsit vissza a múltba.

Habár elég nehéz elképzelni, hogy Harrison Fordon kívül más is lehetett volna Han Solo, mégis akadtak természetesen jelentkezők. Az egyikük Kurt Russell volt, aki későbbi filmjeivel bebizonyította, mennyire tökös legény lett volna az Ezeréves Sólyom fedélzetén is. Lucasnak mégsem jött be Russell, annak ellenére, hogy ő is beletartozott a vagány szépfiú karakterbe.   

A Csillagok háborúját ugyanakkor forgatták, amikor a Rocky-t, ami Sylvester Stallonét indította el a sztárság útján. Stallone is elment a Star Wars meghallgatására, de végül otthagyta az egészet, mert hülyén érezte magát a Solo-féle jelmezben és fura fegyverrel a kezében. Így utólag tényleg elég komikus lett volna Csuvi mellett a későbbi izompacsirta és Lucasnak sem jött be a színész.

Még nehezebb elképzelni Al Pacinot Soloként, pedig ő is járt meghallgatáson. Akkoriban már szerepelt A keresztapában, és ki tudja, hogy ha megkapja Han Solo szerepét, akkor lehet teljesen mást választanak már akár A sebhelyesarcúnak is. De talán jobb is így, hiszen elmondása szerint „nem teljesen értette a Star Wars forgatókönyvét”.

Ami még érdekesebb, hogy Robert Englund is jelentkezett a karakter megformálására. Az az Englund, aki később Ferddy Krugerként lett ismert a Rémálom az Elm utcában főgonoszaként. Őt elutasították, mondván túl idős a szerephez. Englund ment, Mark Hamill viszont neki köszönhetően jött, ugyanis a két színész jó barátságban volt, amikor is Englund meggyőzte Hamillt, hogy menjen el a meghallgatásra, ahol egy bizonyos Luke Skywalker szerepére is keresnek színészt. A többi meg már történelem.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/46859/pics/lead_800x600.jpg
Al Pacino,Csillagok háborúja,Harrison Ford,lista,Sylvester Stallone,Vegyes vágott
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?