Blogolj!

Több milliós programot indítottak a szexuális zaklatások ellen a hollywoodi sztárok

Több mint 300 hollywoodi színésznő, forgatókönyvíró, rendező, producer és a filmszakma más  jeles képviselői programot indítottak a szexuális zaklatások ellen nemcsak a filmiparban, hanem minden amerikai munkahelyen.

Az idő lejárt (Time’s up) nevű kampányt a The New York Times napilapban egy hétfőn közzétett nyílt levélben ismertették többek között olyan hírességek, mint Cate Blanchett, Ashley Judd, Eva Longoria, America Ferrera, Natalie Portman, Rashida Jones, Emma Stone, Natalie Portman és Meryl Streep.

A kezdeményezés részeként létrehoznak egy 15 millió dolláros jogi alapot, amelyhez már 13 millió dollárt adományoztak is az emberek. A pénzből a szexuális zaklatások kevésbé “kiváltságos” áldozatait fogják segíteni az ügyük feltárásában és a jogi védelmük finanszírozásában.

Emellett egy új törvényt is sürgetnek azon vállalatok megbüntetésére, amelyek eltűrik az állandó zaklatást, illetve annak a gyakorlatnak az elutasítására, amely az áldozatok elnémítására elhallgatási megállapodással él. 

Zaklatás miatt kirúgták cégétől az Oscar-díjas producert

Movie.hu A napokban röppent fel a hírt, hogy Harvey Weinstein producert több nő is megvádolta szexuális zaklatással. Ennek következményeképp pedig a The Weinstein Co. produkciós vállalatból ki is tették a szűr

A levél aláírói felszólítottak arra is, hogy a Golden Globe-díjak januári átadásán a nők emeljék fel szavukat a szexuális zaklatás ellen és öltözzenek fekete ruhábaA kezdeményezéssel a hírességek Harvey Weinstein októberben kirobbant botránya nyomán álltak elő.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/46675/pics/lead_800x600.png
Harvey Weinstein,Meryl Streep,Rövidzárlat,zaklatás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?