Blogolj!

Idén is lesz miért moziba menni

2017 igen jó év volt, ami a filmeket illeti, és nemcsak a külföldi blockbusterek, hanem a hazai filmes szcéna is erősített. Elég például a Mindenki Oscarjára, vagy a Testről és lélekről berlinalés fődíjára gondolni. Folytatásokból, nosztalgiából, izgalmas és várva várt filmekből pedig most sem lesz hiány. Íme néhány mozifilm váró(s)listája.

Felsorolni is nehéz mennyi film jön ki idén, pláne azokat, amik érdekesnek és/vagy látványosnak ígérkeznek. Egy tízes lista pillanatok alatt össze is jön, természetesen a teljesség igénye nélkül.

A világ összes pénze (január 25.)

Bár Ridley Scottnak a legutóbbi Alien-mozi nem igazán jött össze, hiába ragaszkodott a rendezéshez, A világ összes pénze kapcsán több a remény a jó mozit illetően. A megtörtént eseményeket feldolgozó film alapból is izgalmas és döbbenetes sztorit hordoz magában, de nyilván a Kevin Spacey-botránnyal azonosítja most mindenki, hiszen az utolsó pillanatban vágták ki Spacey-t a projektből és a filmből, ami azt eredményezte, hogy Scott és Spacey helyére beugró Christopher Plummer őrületes munkatempót diktált. Január végén meglátjuk milyen lesz a végeredmény.

Vörös veréb (március 1.)

Már csak a Jennifer Lawrence-rajongók miatt is sokan meg fogják nézni az orosz-kémes krimit, de ha eszünkbe jut az, hogy itt is forgatták tavaly, akkor nyilván még több ember be tudja majd azonosítani. Főleg ha azt kell nézni a vásznon, hogy Lawrence hogyan szexiskedik és csábítja el sorra a kiszemelt „áldozatait”.

Bosszúállók: Végtelen háború (április 26.)

Sokat nem kell hozzáfűzni. A Bosszúállók franchise őrült rajongótábort épített ki az évek során, arról nem is beszélve ugye, hogy az idő haladtával univerzuma egyre jobban bővült rengeteg képregényhőssel. Melléfogni ezzel lehetetlen, így ez tavasszal is ütős lesz, még inkább azért, mert Marvel-világ főgonosza is megjelenik.

Isle of Dogs (május 3.)

Wes Anderson szívünknek kedves a Grand Budapest Hotel miatt, meg úgy minden miatt. Az Isle of Dogs-szal visszatér a stop-motion technikához (ahogy azt A fantasztikus Róka úrban is tette) és Japánba kalauzol el minket, természetesen sok-sok kutyával.

Solo – Egy Star Wars történet (május 24.)

Hát persze, hogy nem telhet el év Star Wars-mozi nélkül. Bár ez nem tartozik a trilógiához, hanem a Zsivány Egyeshez hasonlóan előzményfilm, nyilván minden rajongó szeme rászegeződik majd. Sok balhé volt a rendezők személye körül, így pedig még kíváncsibbak vagyunk, hogy a nehézségek ellenére milyen film született Han Solo fiatalkoráról.

Deadpool 2 (május 31.)

Még egy képregény-mozi, de egy kicsit más. Pofátlanabb, poénosabb és tele van metapoénokkal, amit leginkább a képregényrajongók értékelnek. Na, jó, az nem teljesen igaz, hiszen a Deadpoolt azok is szerették, akik szimplán csak egy ütős és humoros látványfilmre ültek be, így valószínűleg a folytatás is hasonló minőségű lesz.

Jurassic World: Bukott birodalom (június 7.)

A Jurassic World esetében lehet, hogy itt a nosztaligafaktor erősebb volt, mint a minőség, de pörgős volt, lelke és humora is volt. A Jurassic World: Bukott birodalomnak már többet kell mutatnia, és legfőképp bizonyítania, ha az első film sikerét felül akarja múlnia. Nyáron meglátjuk, mit tudnak még kihozni a dinókból Chris Pratték.

Mission Impossible 6 (július 26.)

Ha Tom Cruise, akkor Mission Impossible. Ethan Hunt karakterét már 1996 óta ölti magára a színész, és lendületét egy cseppet sem veszítette el. Teljesen kiveszi a részét az akciójelenetekből, nem kell dublőr, izomból tolja a házról-házra ugrálást, motorral való repkedést, repülőbe kapaszkodást. A forgatáson több csontja is eltört emiatt, de valami azt súgja, hogy a film ennek ellenére, vagy éppen ezért ütős lesz és kellemes nyári popcornmozi lesz.

The Irishman

Nem tudjuk pontosan mikor jön ki, de mindenképp várós Martin Scorsese filmje. És nemcsak azért, mert Scorsese, hanem mert Robert De Niro, Al Pacino, Harvey Keitel és Joe Pesci is benne van a buliban. Több infó nem is kell.

Bohemian Rhapsody

Premierdátum egyelőre itt sincs, de ha valaki szereti a Queent, vagy csak szimplán Freddie Mercury-t, az úgysem marad le majd a Bohemian Rhapsody-ról. Rami Malek eleinte meglepő választás volt a főszerepre, de az eddigi anyagok alapján meg fogja állni a helyét, mint minden idők egyik legjobb énekese.  

Sunset

Itt sincs pontos dátum, de ha minden igaz, akkor nyáron jön Nemes Jeles László második nagyjátékfilmje. A film a Saul fia elsöprő sikere után természetesen az egyik legjobban várt magyar mozi lesz az idén. És adja magát a kérdés, hogy meg tudja-e ismételni az előző film sikerét.

 

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/46626/pics/lead_800x600.jpg
akció,Deadpool,díj,dráma,képregény,krimi,lista,Martin Scorsese,szuperhős,Vegyes vágott,vígjáték
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?