Blogolj!

Elég egy nagy átalakulás a legmenőbb díjakhoz?

Nem mindig, de általában a nézők és a szakma is szereti, ha valakire több óra alatt felpattintanak egy élethű maszkot ezzel megöregítve és/vagy elcsúnyítva az aktuális színészt. A nagy szenvedések és transzformációk hozzák magukkal ha nem is az elismerést, de a jelölést biztos.

Most is ez a helyzet, és mivel hivatalosan is beindult a filmes díjszezon, és egy hét múlva jön a Golden Globe, nézzük kik azok a jelöltek közül, akiken elég szép munkát végeztek a maszkmesterek.

Margot Robbie - Én, Tonya

Robbie-t A Wall Street farkasa kapcsán ismerte meg a nagyközönség, aztán jött a Suicide Squad, de a nagy áttörést a megtörtént esetet feldolgozó Én, Tonya címszerepe hozhatja el neki. Az előzetesek alapján tényleg lenne miért Golden Globe-ot kapnia, pláne, hogy ugye dolgoztak is rendesen rajta a maszkosok, hogy a kissé suttyó korcsolyázónőt minél hitelesebben el tudja játszani.

James Franco - The Disaster Artist

James Francot sokan a bunkó füves "dude" karakterével azonosítják, pedig tud ő jó is lenni, elég csak a 127 órára gondolni. A The Disaster Artist főszerepe mellett ő a rendező is, és a világ egyik legszórakoztatóbban elkészült, legrosszabb filmjének (a 2004-es The Room) megvalósításának körülményeit feldolgozó mozi és az átalakulás simán hozhatja is neki a Gloden Globe-ot.

Gary Oldman - A legsötétebb óra

Gary Oldmant szeretjük és a szakmai is szereti, nem is csoda: az egyik legjobb színész napjainkban. Brutálisan sokféle és hiteles, és bár nehéz elhinni, de A legsötétebb órában Churchill bőrében (vagy inkább sok-sok réteggel alatta) bizony Oldman található.

Allison Janney - Én, Tonya

Nem akkora szupersztár, de rengeteg filmben nyújtott már maradandót. Az Én, Tonya szigorú és bunkó anyuka/edző szerepében is tündököl, és nem csak az elcsúfító maszk miatt. A jelölése pedig a szakmának is egyértelmű volt.

Emma Stone - Battle of Sexes

Tavaly nagyot ment Emma Stone, ami a díjátadókat illeti, hiszen a Kaliforniai álommal kb minden jelentősebb díjat bezsebeltek, és természetesen egy Oscar is jutott neki. Idén a Battle of Sexes-zel indul, és hát lássuk be, elsőre fel sem ismernénk a színésznőt.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/46648/pics/lead_800x600.jpg
Golden Globe,lista,Vegyes vágott
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?