Blogolj!

Ünnepi kikapcs, filmek bekapcs

Fa már feldíszítve, ajándékok átadva, degeszre is tömtük magunkat a bejglivel, tehát jöhet a jól megérdemelt giccsparádé és örök klasszikusok, amiket valamiért még mindig nem ununk. Karácsonyi mozimaraton-ajánló (ha esetleg nem tudnád mit tettél tavaly karácsonykor is. Mi tudjuk.)

Hull a pelyhes

Svarci az ünnepek kedvéért kicsit szüneteltette az akcióhősdit, hogy ünnepi lázban éghessen. A Hull a pelyhes remek példa az utolsó percre hagyott karácsonyi ajándékvásárlás mizériájára, ami minden, csak nem békés és meghitt.  Mindenkinek ismerős az a helyzet, amikor a plázákban és a különböző boltokban egymást gyilkolják az emberek, csak hogy megszerezhessék a hőn áhított ajándékot, ami jelen esetben egy Turbo Man akciófigura. Mert mindegy is, hogy ki mit szeretne, biztos, hogy mindenkinek megvan ilyenkor a saját Turbo Man figurája. 

Az élet csodaszép

A James Stewart által megformált George elkeseredettségében az öngyilkosság gondolatával játszik, amikor is egy angyal megmutatja neki, hogy milyen szomorú és sivár lenne nélküle a világ, aminek hatására George rájön, hogy az élet mégiscsak csodaszép. Igazi klasszikus a ’40-es évekből, ami határtalan optimizmusával és természetesen az ünnepek idején játszódó történetével kihagyhatatlan karácsonyi film.

Die Hard 1-2

John McClane nem akart mást, csak egy karácsonyi bulin rendbe hozni a házasságát Holyval, azonban ezt a próbálkozását megzavarja egy német terrorista, Hans Gruber és csapata, a többi pedig már történelem. A folytatásban szintén karácsonykor már egy reptéren várjuk, hogy Holy visszatérhessen McClane-hez, de megint csak lemondhatunk a békés ünnepekről. Aki már unja a szokásos karácsonyi filmeket és inkább egy kis ünnepi „Yippe-Kai-Yay Muthafucker!” -féle akcióra és mókára vágyik annak mindenképp újranézős darabok.

Karácsonyi vakáció

Chevy Chase hozza megszokott „vakációs” formáját oldalán nélkülözhetetlen partnerével, Beverly D'Angeloval. Ez a régi klasszikus iskolapéldája, hogy minél jobban igyekszünk, hogy jobb legyen a karácsony, és hogy összehozzuk a családot, annál jobban elcsesződnek a dolgok. A család veszekszik, a főnök nem ad karácsonyi prémiumot és még a karácsonyi világítás sem akar működni, de minden jó, ha a vége jó, hiszen erről szól ez az időszak. 

A Grincs

Azonban nem csak móka és kacagás minden, ezért ne feledkezzünk meg a Grincsről, hiszen nem mindenkinek a szeretet ünnepe a karácsony. A Dr. Seuss meséje alapján készült film görbe tükröt tart az ünnep elé, ami a Grincs szerint egy röhejes felhajtás és csak a kapzsiságról szól, nincs már benne semmi szeretet és az ajándékozás öröme, csak a kapni vágyás. Ezért a karácsony ellopásán munkálkodik, de ünnep lévén felcsillan a remény kis szikrája. 

Reszkessetek betörők 1-2

Ez az a film, amit senkinek sem kell bemutatni mindegy, hogy hány éves, mert már évek óta nélkülözhetetlen a tévécsatornák ünnepi kínálatából. Aki látta, az tuti, hogy legalább háromszor létszámellenőrzést tart a gyerkőcök között utazás előtt, és esze ágában sincs kekeckedni a minden lében kanál 8 évesekkel. Jah és persze ne feledkezzünk meg az azóta szállóigévé váló „Tartsd meg az aprót, te mocskos állat!” mondatról sem.

Télapu 1-3 

A szerep, amitől Tim Allen örökre Télapu maradt, még ha csak egy rész készült is volna el és nem három, ez akkor se lenne másképp. A trilógia első részében egy véletlen baleset következtében Allen karaktere kénytelen lesz átvenni a Télapó helyét, ami elég sok ügyetlenkedéssel jár. Elvált férfiként közben még a ritkán látott kisfiával is törődnie kell az ajándékok kihordása mellett, ennek köszönhetően közelebb kerülnek egymáshoz, mint valaha. Nincs ez másként a folytatásokban sem, a második részben egy Télanyut kell találnia magának, míg a harmadikban meg kell mentenie a karácsonyt. 

Szörnyecskék

A Szörnyecskék egy cuki és mégis kegyetlen karácsonyi mese egy ámokfutó szörnycsapatról, akik eredetileg igen aranyosak voltak. Billy, a mindenféle haszontalan dolgot „feltaláló” apjától kapja karácsonykor ajándékba az irtó cuki kis Gizmót. Azonban 3 egyszerű, ám nagyon fontos szabályt be kell tartania a gondozásával kapcsolatban: „Ne érje nedvesség a testét! Tartsd távol az éles fénytől! De ami a legfontosabb: hiába sír, hiába könyörög, soha, de soha ne etesd meg éjfél után!”  Ami persze nem jön össze, így kezdetét veszi a kisváros legfurcsább és legvéresebb karácsonyi éjjele.

Igazából szerelem

Az Igazából szerelem igazi sztár- és giccsparádé, de valahogy mégis imádnivaló, szellemes és szívet melengető. London, karácsony és egy több szálon futó történet a szeretetről, szerelemről, megcsalásról, összejövésről olyan színészekkel, mint Hugh Grant, Alan Rickman, Emma Thompson, és Mr. Bean, vagyis Rowan Atkinson. 

Szellemes karácsony

Az Szellemes karácsony Charles Dickens Karácsonyi énekének újragondolása Bill Murray főszereplésével és ennyi elég is. Na jó, a sztori szerint Murray karaktere egy önző, szívtelen, nagyképű seggfej, aki nem igazán rajong az emberekért és a szeretet ünnepéért, csak ha az elég pénzt termel neki. Mégis kap egy esélyt karácsony alkalmából, hogy számot vessen az életéről és javítson rajta. Egyenesen a múlt, a jelen és a jövő karácsony szellemei segítségével, ami néhol szomorú, néhol mókás pillanatokkal jár. 

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/23353/pics/lead_800x600.png
akció,családi,dráma,horror,lista,Vegyes vágott,vígjáték
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?