Borkai Zsolt kilépett a Fideszből
Győr polgármesteri címéről viszont nem mondott le, független polgármesterként irányítja a jövőben a várost.
Blogolj!

Trump kritizálása miatt büntette Meryl Streepet egy utcaművész

Egy Los Angelesben élő jobboldali gerillaművész elismerte, hogy ő készítette az amerikai nagyváros utcáin a hét elején felbukkant mintegy tucatnyi plakátot, amelyek Meryl Streepet ábrázolják Harvey Weinstein társaságában, "tudott róla" felirattal. A plakátokat bosszúnak szánta azért, mert az Oscar-díjas színésznő bírálta Donald Trumpot.

Sabo, aki egykoron az amerikai haditengerészetnél szolgált, a The Guardian című brit napilapnak felfedte, hogy ő készítette a posztereket, és a "tudott róla" felirattal azokra a minap megfogalmazott vádakra utalt, amelyek szerint a színésznő tudott Harvey Weinstein állítólagos szexuális zaklatásairól.

A 49 éves gerillaművész elmondta, hogy két segítőtársával együtt gondolták ki a revansot, megtorlásnak szánták, mert legutóbbi filmjét, A Pentagon titkait Streep felhasználta arra, hogy arcul üsse Donald Trumpot. "Nagy csapást mér ránk, ezért mi is visszaütünk" - hangoztatta. 

A mintegy tucatnyi plakát kedden jelent meg Los Angeles-szerte, egyet Meryl Streep házának közelében függesztettek ki, egyet a színészek céhe székházánál, egyet pedig A Pentagon titkait készítő 20th Century Fox filmstúdiónál.

Sabót az Egyesült Államokban a jobboldali Banksyként emlegetik. A férfi, aki azt vallja, hogy a konzervatívok az új punkok, szenvedélyeket keltő műalkotásokat árul konzervatív rendezvényeken és honlapján, valamint olyan embereknek dolgozik, mint a jobboldali Breitbart News hírportál republikánusokat megosztó egyik korábbi befolyásos szerkesztője, Milo Yiannopoulos. 

Sabo hangoztatta, nincs tudomása arról, hogy Streep ténylegesen tudott volna Weintsein állítólagos szexuális zaklatási ügyeiről.

Nem ültem vele egy szobában. Nem vagyok száz százalékig biztos benne. De csak azt mondom, hogy a filmiparban bárki tudhatott róla. Úgy gondolom, ő tudott róla. Még az is lehet, hogy ő szállított friss húst Weinsteinnek

- fejtegette. 

A brit lap emlékeztetett arra, hogy a plakátkampány mintegy "megkoronázta" azt az igencsak forró hetet Meryl Streep számára, amikor magyarázkodnia kellett, mert Rose McGowan színésznő - akit Harvey Weinstein megerőszakolt - képmutatással vádolta meg Hollywood nagyasszonyát, és azzal, hogy csöndben maradt, amikor társai feltárták a zaklatási ügyeket

Streep, aki számos Weinstein-filmben dolgozott, és egyszer viccesen Istennek nevezte a filmproducert, tagadta, hogy bármilyen tudomása lett volna az állítólagos szexuális erőszakról, zaklatásokról. "Nem szándékosan maradtam csendben. Nem tudtam róla" - írta közleményében. 

Sabo, aki korábban Barack Obamát, Hillary Clintont, Bernie Sanderst és számos más baloldali személyt is célkeresztjébe vett, elmondta, egy konzervatív munkatársa javasolta, hogy indítsanak kampányt A Pentagon titkai című, Steven Spielberg rendezte film ellen, mert azt felhasználták arra, hogy támadják Donald Trump amerikai elnököt. Végül csak Streepet vették célba, aki év eleji Golden Globe-beszédében hevesen bírálta az amerikai elnök idegengyűlölő megnyilvánulásait.

https://filmszakadas.blogstar.hu/./pages/filmszakadas/contents/blog/46331/pics/lead_800x600.jpg
Harvey Weinstein,Meryl Streep,Rövidzárlat,zaklatás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?